26 Nisan 2012 Perşembe

İran Ordusu ile PJAK Arasında Çatışma

Kirmaşan - Sınır hattında operasyon hazırlığında olan İran ordusu ile PJAK güçleri arasında çıkan çatışmada en az 4 asker ölürken, 4’ü de yaralandı.

Kirmaşan eyaleti içerisinde bulunan Pawe’ye bağlı Nodşe’de bir çatışma haberi geldi. Akşam saatlerinde Ensar el Resul birlikleri ile PJAK’a bağlı HRK güçleri arasında çıkan çatışmada en az 4 asker ölürken, 4 asker de yaralandı. Askeri kayıpların Pawe Devlet Hastanesi’ne götürüldükleri bildirildi. PJAK çatışmaya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Yerel kaynaklara göre İran rejimi bir süreden beridir bölgede operasyon hazırlıkları yapıyor.

Bu son çatışma, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mart ayı sonunda Tahran’a yaptığı ziyaretin sonrasına denk gelirken, PJAK da 15 Nisan günü siyasi bir tutsağın idam edilmesi halinde karşılık verecekleri uyarısında bulunmuştu.

Her an idam edilme tehdidi altında bulunan siyasi tutsak Hebibullah Gulperipur’a ilişkin bir açıklama yapan PJAK, siyasi tutsakların idamının “savaş nedeni” olduğu konusunda uyardı.

İran ile PJAK arasında Eylül 2009’da gayrı resmi bir ateşkes imzalanmıştı. Yedi ayı aşkın bir süredir karşılıklı olarak eylemler durmuştu.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: