6 Nisan 2012 Cuma

İran: Erdoğan Siyasi Pozisyonunu Kaybetti


Tahran - İran İslami Şura Meclisi Dış Politika ve Milli Güvenlik Komisyonu Başkanı Yardımcısı, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamaları ile “siyasi pozisyonunu yitirdiğini” belirtti. İranlı yetkili, “Suriye’nin düşmanları” olarak tanımladığı “Suriye’nin Dostları”nın Türkiye’de toplaması yönündeki girişimlerden Türkiye’nin “utanç duyması” gerektiğini söyledi.

Mehr Haber Ajansı’na bir mülakat veren İran İslami Şura Meclisi Dış Politika ve Milli Güvenlik Komisyonu Başkanı Yardımcısı ve Tahran Milletvekili İsmail Kevseri, Erdoğan’ın İran konusundaki “hakaret içerdiği” belirtilen görüşlerine tepki gösterdi. Kevseri, “Sayın Erdoğan, son açıklamalarıyla siyasi pozisyonunu yitirmiştir. İran’ın Türkiye’ye tabi olması gerektiğini düşünüyor. Erdoğan ve Türkiye’nin diğer karar vericileri kendi kararlarını alamıyor ve söylenmesi istenen şeyin mutlaka kendilerine dikte edilmesi gerekiyorsa da İran’ın siyasi yetkilileri kendi kararlarını bağımsız olarak alırlar.” dedi.

Erdoğan ve Türkiye yetkililerinin Suriye meselesi konusundaki tutumlarına dikkat çeken Kevseri, İran’ın müzakerelerin İstanbul’da olmasını kesinlikle kabul etmediğini belirtti. İran’ın “bağımsız kararlar” aldığını savunan Kevseri, “ne yazık ki Türkiye yetkililerinin, İran’ın aksine kendi sözlerini beyan etmedikleri için yeterince dürüst olmadıklarını” söyledi.

İran’ın Suriye konusundaki tutumunu değiştirmeyeceğini sözlerine ekleyen Kevseri, “Suriye’nin Dostları’ adlı bütün Suriye düşmanlarını Türkiye’de toplama girişimleriyle Türkiye’nin utanç duyması gerektiğini” belirtti.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: