14 Nisan 2012 Cumartesi

Fuat Kav'dan Çağrı: Direnişimizi Sahiplenin!

Strasbourg’ta 14 arkadaşı ile birlikte 44 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde bulunan Kürt siyasetçi Fuat Kav, başlatmış oldukları direnişe tüm kesimlerin destek vererek sahiplenme çağrısında bulunarak, “Devrimciyim, ilericiyim, demokrasi ve özgürlükten yanayım diyen herkes eylemimizi sahiplenmeli. Herkes eylemimizin amacını kendi amacı , direnişimizi kendi direnişi, demokrasi ve özgürlük talebimizi kendi talebi olarak görmelidir“ dedi.

Strasbourg’daki St. Maurice kilisesi yanında açlık grevini sürdüren 15 Kürt siyasetçi ve devrimcinin eylemi 44’üncü gününe girerken, sağlık durumları ise kritik bir aşamaya gelmiş durumda. Kürt siyasetçilerin CPT ve AK’nin başta PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için bedenlerini ölüme yatırdığı eylem 44’üncü gününe girerken, CPT ve AK ise halen taleplerine cevap vermiş durumda değil.

Kamuoyu dikkatle bu açlık grevini izlerken, Sosyal Medya’da “Direnişe ses ver” adlı bir kampanya başlatılarak, hem duyarlılık oluşturulmaya çalışılıyor hem de bu duyarlılığın sokağa yansıması isteniyor.

Strasbuorg’ta 44 gündür açlık grevinde bulunan ve daha önce 12 Eylül Askeri Darbesi’nde yine faşist cuntaya karşı gerçekleştirilen ölüm orucu direnişinde yer alan Kürt siyasetçi Fuat Kav, “Hayati anlamda eylemin kritik noktasına gelmiş bulunuyoruz. Başka bir ifadeyle 44 gün süren bir açlık grevi eyleminde ortaya çıkması gereken tüm yan etkilerini yaşamaya başladığımızı söyleyebilirim. Ancak bizim için sorunun bu olmadığı, esas olarak taleplerimize karşı ciddi bir duyarsızlığın yaşandığı ve kamuoyunun da bu konuda baskı ve dayatmada belli bir yetersizliği yaşadığıdır“ dedi.

TALEPLERİMİZ İNSANCILDIR

Hak, demokrasi ve özgürlüğün istenmeyeceğin ancak alınacağını vurgulayan Kav,bunun yolunun direnişle, bedelle ve ısrarlı bir mücadeleyle gerçekleşeceğini kaydetti. Talepleri konusunda en vazgeçilmez noktalarının PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenlik hakkı olduğunu ifade eden Kav, şunları kaydetti: “Biz hak ve özgürlük için ısrarlı bir mücadeleyi ve direnişi yapmaya çalışıyoruz. Hele söz konusu hak, Kürt halkının hakkıysa bu direniş ve bedel birbirini besleyerek daha da anlam kazanır. İsteklerimiz son derece doğal ve haklı taleplerdir. Öncelikle Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü, ikinci olarak da 8 aydır sağlık ve güvenliği hakkında bilgi alınmayan Öcalan’ın durumu hakkında sağlıklı bir bilginin alınmasını talep ediyoruz. Birinci talebimiz genel kampanya çerçevesinde ele alınır, değerlendirilir ve istişare sürecinde belli bir yaklaşım gösterilir. Ama ikinci talebimiz tartışılmazdır. Hemen, acilen ve bir an önce yerine getirilmesi gereken bir taleptir. Zira hem insancıldır, hem insan hakları açısından zorunlu bir görevdir, hem de ahlaki açıdan yapılması gereken bir görevdir.“

KAV’DAN ÇAĞRI: DİRENİŞE SAHİP ÇIKIN

Türkiye’nin de üye olduğu Avrupa Konseyi ve CPT’yi görevlerinin gereklerini yerine getirmeye çağıran Kav, bir çağrıda bulunarak, “ Açlık grevimizin amacı budur. Bizce herkes, devrimciyi, ilerciyim, işkenceye karşıyım, demokrasi ve özgürlükten yanayım diyen herkes eylemimize sahiplenmeli. Eylemimizin amacını kendi amacı , direnişimizi kendi direnişi, demokrasi ve özgürlük talebimizi kendi talebi olarak görmelidir.Bu temelde herkesi direnişimize sahip çıkmaya çağırıyorum.“

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: