20 Mart 2012 Salı

Kürdistanlıların Özgürlük Kararlılığı

Toplumlar, yer altındaki uzun akıntılar sonucu çeşitli toprak tabakalarından sızarak uygun bulduğu bir yerden yüzeye çıkan sular gibidir.Newroz'da takınılan kararlı tavır,Kürdistan mücadelesinde yükselen bilinçli Kürt toplumunun varolma,özgür olma istemini bir kez daha ortaya koymuştur.Sürece Kürdistanlıların Newroz ahengi damgasını vurmuştur.

Baharla birlikte, güneşin sıcaklığı gibi,Kürtlerin,Türk ve Kürt Alevilerininonurlu çıkışları siyaset gündemini belirlermiştir.Bu iki güç isterse Türkiye'de yer yerinden oynar.TC nin yüzyıllardır korkutup,sindirererk edilgen ve pasif hale soktuğu kitlelerinciddi bir uyanmayla, kimlikleri ve özgürlükleri için önemli kazanımlar sağlanabileceği bu pratikle gözler önüne serilmiş bulunmaktadır.
Tc'nin Kürdü yanıltma ve siyaseten hesap dışı tutma çabası boşa çıkarılmıştır.Kürt özgürlük mücadelesi, Kürdün beklentilerinin ve yaşam hakkının ne olduğuna ve ne istediğine dair önemli bir öğreticilik deneyimi sunmuştur.

Siyaseten aktif olan kadro veaynı enerjiyle mücadele içinde olan Kürt halkı,uyumlu ve biribirini tamamlayan bir duruş sergilemiştir. Biribirini tamamlayan,bir tarafın yetersiz kaldığı yerde diğer tarafın müdahil olduğu bir duruş ve yürüyüşle Kürt özgürlük mücadelesi süreci başarılı bir şekilde götürmektedir.Her iki dinamiğin büyük bir iştahla çalışarak ortaya çıkardığı tablo, herkesin bir minnettarlık duyması gereken Kürt tablosudur.Özgüven ve enerji üst düzededir.

Gün, bu güzellikleri yazma günüdür.Ödenen bedeller ve çekilen acıların umuda dönüşeceğinin güneş sıcaklığında hissedildiği, çarpan yüreklerin hayat bulacağı günün müjdeleyici günüdür.Asla rahavete kapılmaya gerek yok. Kürdün mücadele gücünü ve bulunduğu durumu iyi farkettiğini düşünüyorum.Kürdün enerjisi belkide son yüzyılda bu kadar çok kendisini sahiplenecek kadar yüksememiştide ondandır sevincimiz.

Dün Alevi bir dostumla kısa bir sohbetim olmuştu. Tc Başbakanı R.T.Erdoğan'ın Almanya'nın Bochum kentinde hak etmediği, fakat kendisine verilmek istenen ödüle karşı Avrupa Alevi Konfederasyonu'nun düzenlemiş olduğu mitingin ne kadar haklı ve yerinde olduğunu konuşmuştuk.Bu dostum bir süre öncesine kadar dar ve pasif düşüncelere meyilli biri olmasına rağmen,Alevi hareketinin bazı eksikliklerine rağmen tarihten gelen örgütlülügücünü epeydir bu kadar doğru ve yerinde kullanmadığını söyledi.Bu durum  Alevi hareketinin gerektiğinde ve istediğinde Demokrasi mücadelesinde önemli gelişmelere imza atabileceğini gösteriyor.

Alevilerin tarihten gelen ezilmişlik damarımın bende çok güçlü olduğunu söylemeliyim.Ayrıca Alevi mücadelesine alakasız biride değilim.Ezilenlerin kurtuluşunun ancak ortak mücadeleden geçtiğininin bilince çıkarılması çok önemlidir. Burjuva siyasetinin ezilenler arasına soktuğu fesatcılığı aşmak için bireylere, en önemliside örgütsel güçlere çok iş düşmektedir.Ezilenler arasına sokuşturulmuş önyargıları kırmak ve bilince çıkarmak, o toplumsal kesimlerin özgürlük ve kurtuluşununun sorumluluğunu üstlenen örgütsel yapılara düşmektedir. Ya hep birlikte kurtulacağız,yada hep birlikte tarihin unutulan ve utanılan unsurları haline geleceğiz.

Kürt ve Alevi kurum, kuruluş ve bireylerine,fesatçılığı aşmak ve birlikte kurtulmak için çok iş düşmektedir.

devranasmen@hotmail.com

Hiç yorum yok: