22 Mart 2012 Perşembe

Ahmet Türk O ‘Yumruğu’ Anlattı

Batman'da yapılan Newroz kutlamaları sırasında polisin saldırısına maruz kalan DTK Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, DTK merkezinde geçmiş olsun ziyaretlerini kabul ediyor. Batman Valisi'nin açıklamalarını değerlendiren Türk, "Hükümet gerçekleri ortaya çıkarmak istiyorsa Batman Valisi ve Emniyet Müdürü'nü görevden alsın" dedi.
Batman'da yapılan Newroz kutlamaları sırasında polisin saldırısına uğrayan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, aralarında DSOB, GÜNSİAD, MAZLUMDER, TMMOB, İHD, HAK-PAR, Diyarbakır Eczacılar Odası, Suriye Kürtleri ile Dayanışma Platformu, TİHV, KESK, Dicle Fırat Diyalog Grubu yöneticileri ile Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can'ın da bulunduğu çok sayıda kişi tarafından ziyaret edildi.

Ziyaretçileri kabul eden Türk, Batman'da uğradığı saldırıya ve Batman Valisi'nin açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Batman Valisi'nin hiçbir olay olmamış gibi açıklama yaptığını ve kendisini yalancı konumuna düşürmeye çalıştığını ifade eden Türk, olayların olduğu sırada BDP'ye ait ses otobüsü ile alana gittiklerini, araç tarlada hareket ederken, araca 50 civarında polisin sardırdığını belirtti.
Polis tarafından sarılan araca gaz bombası ve taşlarla saldırı olduğunu dile getiren Türk, "Atılan taşlar sonucunda otobüsün camları kırıldı. Arkadaşlar uyardılar, içerde kalma şansımız yoktu. Araçtan iner inmez, resmi giyimli bir polisin yumruklu saldırısına uğradım. Etrafta başka araç yoktu, sadece resmi polis aracı vardı. Biz araca doğru yöneldik. Polis aracı sürmek konusunda tereddütte bulundu, amirinin emriyle aracı sürdü. Ve zaten ambulans geldiği sırada arabadan indik. Olay sırasında bir arkadaşımız yakasını açarak 'öldürecekseniz beni öldürün' diye bağırdı. Eğer o polis bana saldırmasaydı, belki tüm arkadaşlarımızı linç edeceklerdi" dedi. Vali'nin "kimin elinde görüntü varsa getirsin" açıklamasını hatırlatan Türk, etrafta polis dışında sivil olmadığını, tüm görüntülerin polis tarafından alındığını ve olayı aydınlatmak isterlerse görüntülerin açığa çıkarılabileceğini dile getirdi.

‘HALKIMIN SESİYİM’

Türk, valinin açıklamalarına ilişkin şunları söyledi: "70 yaşında bir insanım. Böyle bir olay yaşanmazsa neden böyle bir ifade kullanayım ki? Derdim polisle değil. Bu olayda beni yalancı çıkarmaya çalışan vali ile sorunum var. Beni yalancı çıkarmaya çalışan vali ile şahsi hesabım var. Bunu söyleyen vali doktor raporlarına baksın" ifadesini kullandı. Hükümetin tarafsız bir araştırma yapmak için vali ve emniyet müdürünü görevden alması gerektiğini ifade eden Türk, "Olaydan sonra iki polis gelerek ses otobüsümüzü kaçırdılar. Otobüs neden kaçırıldı? Otobüsü nereye götürdünüz? Bunların açığa çıkarılması lazım. Vali devletin değil halkın valisi ise ortaya çıkarsın. Beni yalancı göstermeye çalışıyor. Ben yalancı değilim. Halkımın sesiyim, hak ve özgürlüklerin sesiyim. Olayın sağlıklı araştırılması için Hükümet, vali ve emniyet müdürünü görevden almalıdır" dedi.

Newroz kutlamaları sırasında sadece Batman'da değil birçok ilde polis müdahalelerinin yaşandığını dile getiren Türk, özellikle Cizre'de yaşananların 90'lı yıllarda yaşananları anımsattığını, polisin Cizre BDP ilçe binasına ne şekilde girdiğinin görüntülerini herkesin gördüğünü ve buna ilişkin daha geniş açıklamaların yapılacağını ifade etti. Kürt halkının haksız ve hukuksuz yaşamaya karşı her türlü mücadeleyi vereceğini söyleyen Türk, "Barışa giden yolu inşa edelim, koşulları sağlayalım" dedi.

'SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar ise, "Ahmet Türk siyasi kimliğinden bağımsız olarak 'ru spi' bir insandır. Ona yapılmış bu saldırı hepimize yapılmıştır. Ahmet Türk tüm Kürtler için önemli bir insandır. Türk'ü yaralayan valinin yalan beyan açıklamalarıdır" şeklinde konuştu. Aktar, Diyarbakır barosu olarak saldırıya ilişkin hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: