13 Şubat 2012 Pazartesi

Zübeyir Aydar: PKK-MİT Görüşmelerini Polis Sızdırdı

Rojeva Sterk programında gazeteci Günay Aslan’ın sorularını yanıtlayan Aydar şunları söyledi:

Yayın hayatına yeni başlayan Sterk TV’de dün akşam yayımlanan tartışma programına katılan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, Kürt ve Türk tarafları arasındaki mutabakat metinleri gibi PKK-MİT görüşmelerine ilişkin ses kayıtlarını da polisin MİT arşivinden araklayıp yayınladığını söyledi.

Rojeva Sterk programında gazeteci Günay Aslan’ın sorularını yanıtlayan Aydar şunları söyledi:

‘Biz prensip olarak bu görüşmelere ilişkin bilgi ve belgeleri açıklamıyoruz. Ahlaki ve siyasi duruşumuzun bir gereği olarak sözlerimize bağlı kalıyor, susuyoruz. Bugüne kadar kimseye Kürt tarafının güvenirliliğini sorgulama hakkı vermedik, vermiyoruz. Ayrıca sadece Türk tarafıyla ilgili değil, koordinatör ülkeyle ilişkin olarak da taahhütlerimize sadık kalıyoruz. Ancak bu meselenin devlet içindeki güç çekişmesine alet edildiğini görüyoruz. AKP ile Gülen Cemaati arasında bir güç savaşı yaşanıyor. Anlaşıldığı kadarıyla da cemaatin etkin olduğu poliste bazı tasfiye ve düzenlemeler yapılıyor. Polis de buna karşılık hareketimizle ilgili belge ve bilgileri MİT’in arşivinden araklayıp yayınlıyor.’’
Aydar, basında çıkan mutabakat metni ile Öcalan’a ait olduğu söylenen mektubunun gerçek olup olmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

’’Önderliğimizin yayınlanan mektubu gerçektir. Ancak metni üzerinde ise bazı düzeltmeler yapılmıştır. Bazı maddeler çıkarılmış, bazıları farklı dokümanlardan alınıp eklenmiştir. Metinde sözü edilen bazı maddeler mutabakatla alakalı metinde var, bazıları yoktur.’’
Kürt halkının gönlünün rahat olması ve önderliğiyle öncüsüne destek olmaya devam etmesi gerektiğinin altını çizen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Aydar, ‘’ödenen bedellere ve bu uğurda verilen şehitlere uygun, onların emeğine ve fedakârlığına bağlı bir müzakere süreci yürütülmüştür’’ dedi.

Rojeva Sterk programına Aydar’ın yanı sıra tanınmış Kürt aydınlarından Memo Şahin de katıldı. Kürt halkının temel haklarının korunması noktasında yürütülen müzakere sürecini başarılı bulduğunu belirten Şahin, ‘bazılarının iddia ettiği gibi kimse Kürdistan’ı kelepir fiyatına satmıyor, mutabakat metni buna işaret ediyor’ dedi.

Hiç yorum yok: