10 Şubat 2012 Cuma

TSK Çukurca'da Ağır Darbe Aldı!

Behdinan - HPG 9 Şubat günü Çukurca’da 10 ayrı noktaya düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, karakol ve tepelerde çoğu paralı 29 asker cenazesinin üzerine gittiklerini açıkladı. Çukurca merkezde 12 komando, bir diğer askeri üste ise 2 askerin öldürüldüğünü ifade eden HPG, 8 mevzinin imha edildiğini ve çok sayıda silaha el konulduğunu bildirdi.

HPG Basın-İrtibat Merkezi, Hakkari’nin (Colemerg) Çukurca (Çêlê) ilçesinde 9 Şubat günü saat 02.15 sıralarında Türk ordusuna ait çok sayıda askeri hedefe yönelik koordineli olarak düzenlenen eş zamanlı eylemlere ilişkin detaylı bilgi ve bilanço verdi.

8 MEVZİ İMHA EDİLDİ, SİLAHLARA EL KONULDU

HPG-BİM,49 numaralı karakol ve etrafındaki 10 ayrı tepeye yönelik gerçekleştirilen baskınlarda 49 Karakolunda bulunan 8 mevzi ile birlikte 1 büyük termal, 1 Nikon dürbün imha edilmiş, 1 tank da ağır şekilde darbelenmiştir. Karakol ve tepelerde bulunan 70 askerin çoğu öldürülmüş, gerillalarımızın üzerine gittiği 29 cenazeye ait 1 adet BKC, 1 adet G3 ve 1 adet bomba atar silahına el koymuştur dedi.

HPG, BİM, bu karakola yönelik gerçekleştirilen ve 1 saat 15 dakika süren baskın esnasında Viyan Van, Rojhat, Şayan ve Diren Malazgirt isimli gerillaların hayatını kaybettiğini açıkladı.

12 KOMANDO ÖLDÜRÜLDÜ

HPG-BİM, eşzamanlı eylem çerçevesinde Çukurca merkezde bulunan ve operasyon merkezi olarak görev yapan Komando Taburuna yönelik de baskın düzenlendiğini belirterek, “Tabura ait cephaneliği imha etmiştir. Ayrıca burada toplam 12 komando öldürülmüştür” diye belirtti.

Açıklamada,Gerillalarımız ayrıca Çele merkezde bulunan ve 3 bine yakın askerin konumlandığı Tugay komutanlığını ağır silahlarla vurmuş, içinde tugay komutanının evinin, cephaneliğin ve askeri lojmanların bulunduğu çok sayıda bina isabet almıştır denildi.

GIRE ÜSSÜ’NE BASKINDA 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

HPG-BİM, ayrıca gerillalarımızın hedef aldığı Gıre askeri üssünün ise eylem gecesi ve ertesi gün akşam saatlerine kadar ateş altında tutulduğunu vurgulayarak, Burada 1 mevzi, 1 adet A4 silahı imha edilmiş, 2 asker de öldürülmüştür bilgisini verdi.

TSK KAYIPLARINI GİZLİYOR, EN AZ 43 ASKER ÖLDÜ,

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:Gerillalarımız koordineli eylem kapsamında Çele’ye bağlı Komando Tepesi, Şahin Tepesi, Sivri Tepe Karakolu ve tepesi de içinde olmak üzere birçok askeri hedefi de ağır ve orta silahlarla vurmuş, tepe ve karakollarda bulunan kimi binalar hedef alınıp yanmıştır.

Eylem esnasında ve ardından işgalci TC ordusu Çele merkezde bulunan birçok sivil yerleşimini çeşitli silahlarla taramış, ilçe merkezine giriş çıkışlar yasaklanırken, tüm telefon şebekeleri de kapatılmıştır.

Tüm eylemde çoğunluğu paralı askerlerden oluşan düşmanın gözle görülen 43 ölüsü ve çok sayıda yaralısı vardır. İşgalci TC ordusunun kayıpları hakkında ordu ve devlet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar yalan olup, kayıplarını gizlemeyi amaçlamaktadır.”

HPG-BİM, "Bu eylem başta Önderliğimiz üzerinde yürütülen terör ve kış operasyonlarına karşılık gerçekleştirilen bir eylemidir." dedi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: