6 Şubat 2012 Pazartesi

Stêrk TV Yeni Yayın Dönemine Başladı !!!

Kürt televizyonlarına bir yenisi daha eklendi. 2009 yılından beri test yayında olan Stêrk TV, bugün itibariyle yeni yayın dönemine başladı.

6 Şubat itibariyle normal yayın hayatına başlayan Stêrk TV, “hakikatin izinde” olduklarını söylüyor. TV yetkililerinden alınan bilgilere göre, televizyon 2009 yılından bu yana test yayını yapıyordu.

Yazılı bir açıklama da yapan Stêrk TV, “Televizyonumuz Kürdistan’daki farklılıkları, renkleri, kültürel zenginlikleri, ülkemiz ve dünyadaki güncel gelişmeleri değişik program ve bültenlerle ekrana taşıyacak” dedi.

Stêrk TV yeni yayın döneminde, “farklı haber aktüel, güncel gelişmeler, özel röportaj ve dosya haberlerle gerçek, doğru, canlı haberleri” Kürtçe’nin Kurmanci ve Sorani lehçeleri ile Türkçe dilinde bültenlerle izleyicilerine ulaştıracak.

Açıklamaya göre Kürtçe ve Türkçe dillerinde her sabah saat 09:00’da kısa haber özetleri ve günün içinde gelişecek olayların spotları Rojev ve Gündem programında izleyicilerle paylaşılacak.

Bununla birlikte değişik program ve özel röportajlarla Kürdistan Ortadoğu ve Dünya’daki siyasal gelişmeler farklı konu ve konuklarla tartışılıp analiz edilecek.

“Stêrk TV, Kürdistan’daki kültürel zenginliklere ev sahipliği yapacak” denilen açıklamada, önümüzdeki günlerde zengin kültür sanat programlarının ekranlarda olacağı belirtildi.

Kadınlar, çocuklar, gençlerin de kendilerini renkli programlarında ifade edebileceğini belirten Stêrk TV, yeni yanın döneminin önümüzdeki süreçte zenginleştirilerek devam edeceği vurgulandı.


Bizler Güncel Yorum olarak Stêrk TV'ye yayın hayatında basarılar diliyor, Kürdistan, Türkiye ve Dünya Halklarının Özgürlük ve Yeni Sosyalizm mücadelesinde yeni bir soluk olacağına inancımızı bildiriyoruz. Başarılar  Stêrk TV !!!

Televizyonun haber akışı şöyle:

09:00 Rojev (Gunun Gundemi)

10:00 Dengubas

11:00 Haber

12:00 Nuce

13:00 Haber

16:00 Dengubas

17:00 Haber (Turkce Ana haber bulteni)

18:00 Nuce (Kurmanci Ana Haber Bulteni)

22:00 Nuceyên Şevê

Yayın frekansları:

Nilsat

7º West

Frekans: 11354 V

Sembol Orani: 27500

Fec: 5/6

*

Eurobird 9A

9º East

Frekans:11843 V

Sembol Orani: 27500

Fec: 3/4

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: