4 Şubat 2012 Cumartesi

Hamburg'daki Konferans İnternette Canlı Yayında

Hamburg - 'Kapitalist Moderniteye Karşı Alternatif Konseptler ve Kürtlerin Arayışı' başlıklı konferans, ikinci oturumu ile devam ediyor.

Almanya'nın Hamburg kentinde devam eden 'Kapitalist Moderniteye Karşı Alternatif Konseptler ve Kürtlerin Arayışı' konferansının ikinci oturumu görülüyor. 'Bir uygarlık krizi olarak kapitalizm' başlıklı oturumu, Bask Abertzale Solu sözcülerinden Jonan Lekue yönetiyor.

Panel, rahatsızlığı nedeniyle konferansa katılamayan ünlü düşünür Antonio Negri'nin yazılı olarak gönderdiği konuşma metninin okunmasıyla başladı.

Konferansın bu oturumuna konuşmacı olarak ayrıca Achin Vanaik, Felix Padel, Solly Mapaila, Fadile Yıldırım ve Reimar Heider katılıyor.

Bu oturumda ele alınacak konu başlıkları ise şöyle: Kapitalizm ve devlet; devletli uygar toplumunun değişmez karakteri olarak cinsiyetçilik; kapitalizmin sömürü aygıtları: endüstriyalizm ve ulus-devlet; ekolojik toplumların düşmanı olarak kapitalizm; 21. yüzyılda kapitalizm; kapitalizm ve Kürt özgürlük hareketi.

Saat 10'da başlayan oturum öğle saatlerine kadar devam edecek. Konferansı internet üzeri canlı izlemek de mümkün: http://networkaq.net/stream/index.html adresinde canlı yayın devam ediyor. Sitede farklı dil seçenekleri de mevcut.(Yarın sabah 09.00'dan akşam 19.00'a kadar izleyebilirsiniz)

Hiç yorum yok: