3 Şubat 2012 Cuma

Başbakanlık 'Dolmabahçe Şantajı'nı Yalanladı

Ankara - Başbakanlık, 2007 yılında Erdoğan ile Büyükanıt arasında Dolmabahçe yılında yapılan görüşmeye dair Aydınlık gazetesinde çıkan şantaj iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Başbakanımız, gerçekle örtüşmeyen bu tür iddiaları esefle karşılamaktadır" dedi.

Başbakanlık, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında 4 Mayıs 2007 tarihinde Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapılan görüşmeye ilişkin yayınlanan haberlerden dolayı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Görüşmeye dair bugün bazı gazetelerde ileri sürülen şantaj iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Mesnetsiz iddiaların haber olarak sunulması, kamuoyunu doğru bilgilendirme ilkesiyle de bağdaşmamaktadır. İlgili yayın organlarına karşı her türlü hukuki hakkını mahfuz tutan Sayın Başbakanımız, gerçekle örtüşmeyen bu tür iddiaları esefle karşılamaktadır" dedi.

27 Nisan 2007'deki e-muhtıradan hemen sonra Başbakan Erdoğan ile Yaşar Büyükanıt, 4 Mayıs'ta Dolmabahçe'de özel bir görüşme yaptı. Görüşmenin içeriği ile ilgili bugüne kadar hiçbir açıklama yapılmazken, Başbakan Erdoğan görüşmenin içeriği hakkında, “Benimle birlikte mezara kadar gidecek” demişti.

Aydınlık gazetesinin bugün sürmanşetten yayınladığı haberde, Wikileaks belgelerinde Türkiye’ye ilişkin vahim bir belgenin ortaya çıktığı iddia ediliyor. Bunag göre ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde, 21 Kasım 2008’de yapılan brifingte, Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın kızının özel hayatına ilişkin fotoğraflar sunuluyor. ABD Büyükelçiliği Siyasi İşler Müsteşarı Daniel O’Grady imzasıyla gönderilen kriptoda, Türk polisinin Büyükelçilik’te Ergenekon operasyonları konusunda birifing verdiği belirtiliyor. Polisin elindeki belgelerle ilgili bilgi verilen kriptoda, “Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın kızının cinsel aktiviteleri hakkında fotoğraflar ve belgeler bulundu” denildiği iddia ediliyor.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: