10 Şubat 2012 Cuma

Altan Röportajından Sonra Star ANF’yi Hedef Aldı

İstanbul - Mehmet Altan ile yapılan röportaj sonrası Star Gazetesi ANF’ye yönelik manipülasyon ve yalan bilgilerden oluşan haberler üretiyor.

Gazete şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili olarak yayınladığı ‘haberde’ ANF’nin Soner Yalçın ile ortak çalıştığını iddia etti. Aslında iddia da değil düpedüz dezenformasyon.

MİT’çilerin ifadeye çağrılması Türkiye ve uluslararası alanda devlet içerisindeki güç mücadelesinin sonucu olarak yorumlanırken Star Gazetesi ise bu kadar ciddi bir olayda bile ANF’yi suçlu göstermeye kalkıştı.

Gazete, Soner Yalçın’ın bazı Ergenekon üyelerinin yanısıra PKK üyeleriyle de irtibatının belirlendiğini ve Yalçın’ın ANF yöneticileriyle de irtibatının bulunduğunu iddia ediyor. Oysa binlerce sayfalık Odatv iddianamesinde Yalçın’ın PKK veya ANF ile bir ilişkisi olduğuna dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Star gazetesi ayrıca ‘’PKK yöneticilerinin kritik süreçlerde yaptıkları açıklamaların tamamının Fıratnews’le organize biçimde Odatv’de de yayınlandığı tespit edilmişti’’ iddiasını ortaya atıyor. Ortada bir tespit değil, Star’ın uydurması var. Üstelik, KCK ve Öcalan’ın açıklamaları Türkiye’deki bütün gazete ve televizyonlarda düzenli bir şekilde yayınlanmıştır. Buna Star Gazetesi de dahildir.

Star Gazetesi iki gündür Hakkari’de 9 askerin ölümüyle ilgili 12 PKK’linin yakalandığı haberini yayınlıyor. Haberin yanısıra gazete bazı fotoğraflar veriyor. Ancak gözaltına alınan Jirki aşiretine mensup bu kişilerden 9’u serbest bırakıldı, 3’ü ise ‘örgüte yardım etmekten’ tutuklandı. Ancak gazete, 9 kişinin serbest bırakılmasına rağmen ısrarla bunların ‘’terörist’’ olduğunu iddia ediyor. Mahkemenin serbest bırakmasını bile yazmıyor.

Gazetenin ANF’ye yönelik saldırı ve dezenformasyonun nedeni Mehmet Altan ile yapılan röportaj. Altan ile yapılan röportaj sonrası gazete tutuklanan Fatma Kurtalan’ın da talimatları ANF’den aldığını iddia etmişti.

Mustafa Karaalioğlu ve Star gazetesinin sabıkası çok fazla. Mesele Kürtler, Aleviler ve Sosyalistler olunca yalan haber yapmakta sınır tanımıyorlar.

Mehmet Altan’ın ANF’ye verdiği mülakat Star gazetesini fazlasıyla rahatsız etti. Gazete yönetimi Altan’dan röportajdaki sözlerini ‘’düzeltmesini’’ istedi ancak Altan buna itiraz etti. Bunu üzerine gazete yönetimi Altan’ı kovdu.
İşte o gün bugündür Star Gazetesi sistematik bir şekilde, üstelik MİT yöneticilerinin ifadeye çağrılması gibi ciddi bir olayda bile ANF’yi suçlaması ne kadar acizlik içerisinde olduğunu gösteriyor.

ALTAN NE DEMİŞTİ?

Altan, 16 Ocak günü ANF’de yer alan mülakatında Türkiye’de sadece askeri değil, siyasi vesayetin de olduğunu söyleyerek hükümeti sert eleştirmişti. Altan, “Türkiye'deki vesayet sona erdi denilemez, çünkü mevzuat olduğu gibi duruyor. Türkiye’de sadece askeri vesayet yok, siyasi vesayet de var” demişti.

GAZETENİN YALAN HABERLERİ

Gazete bir süre öncede ‘’KCK’nin sözde mahkemeler ve Kürtçe ezandan sonra ‘para basma’ kararı aldığını’’ yazmıştı. Gazete haberinde şöyle demişti: ‘Kürdistan Özerk Parası’nın ön yüzüne 1925’te idam edilen Şeyh Said, arka yüzüne de Musa Anter’in resmi bulunuyor. İstihbarat birimleri, para basma işleminin devam ettiğini, numunelerin hazırlanarak ilgili birimlere iletildiğini belirtiyor. Nisan ayında Öcalan’ın doğum gününde para piyasaya çıkacak.’’ 4 Nisan günü eğer ‘paralar basılmasa’ bu haberi tekrar hatırlatacağız Star’a!
Yine aynı gazete 'PKK’da iç infaz’ başlığı ile duyurduğu bir haberde de ''örgüt içi hesaplaşma'' sonucu 7 kişinin öldürüldüğünü ve kimlerinin de tespit edildiğini yazmıştı. Oysa bu haberden tam bir ay önce KCK Şehitler Komitesi çatışmalarda yaşamını yitirilen gerillaların ismini açıklamıştı. Gazete ise yaşamını yitiren gerillaları ‘infaz’ diye sundu.

Star gazetesinin bir yalanı da "Kürt köylü PKK'dan davacı" manşetiyle ortaya çıkmıştı. Star'a göre, Peyanis Katliamı'nda 9 yakınını kaybeden Cahit Erol, PKK'den ve Dr. Bahoz Erdal'dan davacı olacakmış. Ancak köylüler bir gün sonra Star’ı yalandı. Buna rağmen gazete yalanında ısrar etti.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: