4 Şubat 2012 Cumartesi

AKP Faşizmi Batman'da Protesto Edildi

Batman - Batman'da "KCK Kent Meclisi" adı altında 40'ı aşkın kişinin gözaltına alınması protesto edildi. BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, operasyonların Ankara merkezli yürütüldüğünü belirterek, "Ortadoğu şekillenirken Kürtler mutlaka bir statü ile çıkacaklar. Bu statünün adı da Demokratik Özerklik olacaktır. Herkes bunu böyle bilsin" dedi.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği yetki ile Batman Cumhuriyet Savcılığı tarafından 7 ilde düzenlenen eş zamanlı "KCK Kent Meclisi" operasyonu çerçevesinde, Batman merkezde ev, iş yeri ve kurum binalarına yönelik düzenlenen baskın ile gözaltılar, BDP Batman il binası önünde yapılan açıklama ile protesto edildi. Açıklamaya, aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile Batman Belediye Başkan Yardımcıları Gülistan Akel, Mustafa Tuğyıldız, Hamza Ayış'in yanı sıra BDP Batman il, ilçe yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı. "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarının atıldığı protestoda ilk açıklamayı BDP Batman Merkez İlçe Başkanı Şükrü Kaplan yaptı. Kürt halkının 30 yıldır devam eden özgürlük mücadelesi olduğuna dikkat çeken Kaplan, gözaltı ve tutuklamalarla yıldırılamayacaklarını vurguladı. Mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Kaplan, gözaltına alınanlara destek vermek amacıyla tüm Batmanlıları Pazartesi günü saat 10.00'da Batman Adliyesi önünde toplanmaya çağırdı.

KURUMLAR ASLA AKP’YE TESLİM EDİLMEYECEK

Diyarbakır Milletvekili Nursel Ayadoğan ise, son "KCK" operasyonlarına tepki göstererek, operasyonların planlı ve koordineli şekilde yürütüldüğünü, merkezinin ise Batman değil Ankara olduğuna işaret etti. Batman'ın ve halkının geçmişten günümüze baskılara alışık olduğuna dikkat çeken Aydoğan, 90'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerden örnekler verdi. Ölümlerden korkmayan Batmanlıların tutuklamalardan hiç korkmayacağı vurgusunda bulunan Aydoğan, "Bu kadar bedel ödemiş bir halk bedellerine sahip çıkarak bu mücadeleyi sonuna kadar her şeye rağmen götürecektir. Her kesin bunu böyle bilmesi gerekir. Hiç kimse onca yıllık mücadelesini geride bırakarak bu saatten sonra gidip evinde asla oturmayacaktır. Bunca yıllık bedellerden sonra elde ettiği kurumları asla AKP'ye teslim etmeyecektir. Pek çok yerde belediye meclis üyelerimizin neredeyse tamamı tutuklandı" dedi

STATÜNÜN ADI DEMOKRATİK ÖZERKLİK

AKP'nin, Belediye meclis üyeleri ile belediye başkanlarını tutuklayarak, belediyeleri BDP'nin elinden almaya çalıştığına işaret eden Aydoğan, buna asla müsaade etmeyeceklerini ifade etti. Partilerine yönelik tasfiye politikalarının çok önemli bir nedeni bulunduğunu söyleyen Aydoğan, bunun da Ortadoğu'da var olan gelişmeler ile Kürt halkının alabileceği statünün önünün engellenmeye çalışılmak olduğunu söyledi. Ortadoğu'nun Kürt halkına seçenekler sunduğunu ifade eden Aydoğan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "AKP'nin yapmak istediği Ortadoğu yeniden şekillenirken, Kürt halkının bu dizaynda statüsüz kalması. Bunun için çaba sarf ediyor. O nedenle Kürtlerin örgütlü yapılarına yönelik bu operasyonlar yapılıyor. Diyarbakır Dağkapı'da boyacılık yapan politikleşmiş bir çocuk bile bu oyunun farkındadır. Ortadoğu şekillenirken Kürtler mutlaka bir statü ile çıkacaklar. Bu statünün adı da Demokratik Özerklik olacaktır. Herkes bunu böyle bilsin. Bu politika ile sonuç almak isteyenler halkımızın örgütlü mücadelesinin duvarına çok sert çarpacaktır."
GÖZALTINA ALINANLAR


İzmir'de, BDP Merkez Kadın Meclisi üyesi Fatma Demir'in ailesine ait eve bu sabah baskın düzenlendi. Konak Çimentepe Semti'ndeki evde arama yapan polisler, Demir'i gözaltına aldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Demir'in bu sabah Batman merkezli gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alındığı ve Batman'a götürüleceği kaydedildi.

Öte yandan Demir'in 9 yıldır kanser olduğu ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kanser tedavisi gördüğü öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle: Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel, BDP Batman İl Başkanvekili Selim Aratemur, DİHA Batman muhabiri Gülsen Aslan, BDP İl Başkan Yardımcısı Veysi Geyik, BDP Merkez Kadın Meclisi çalışanı Fatma Demir, BDP İl Yöneticisi Ahmet Özer, Ahmet İvrendi, BDP üyesi ve eski yöneticileri Ahmet Aydın, Şerif Çakar, Ebedin Satıcı, Ahmet Çifçi, Faraç Salman, Süleyman Kaya, Cahit Kaya, Hakim Sincar, Zeynel Abidin Çelik, SELİS çalışanı Taybet Şenses, BDP Hasankef İlçe Başkanı Rıdvan Ayhan, BDP Merkez Eğitim Komisyonu üyesi Salih Keleş, Heviya Jinê Editörü Sultan Şaman, MEYADER Başkanı Yaşar Kurt, Din Alimleri Derneği (DAD) Başkanı İzzettin Ege, DAD yöneticisi Ahmet Türeli, Tüm-Bel Sen Batman Temsilcisi Muzzafer Çınar ve yöneticisi Ali Sarıpınar, eski Genel-İş Batman Şube Başkanı Halis Yakut, Eğitim Sen Batman Şube yöneticileri Metin Nas ve Onur Künteş, Eğitim Sen üyeleri Devran Moray ve M. Sait İmret, Bahar Kültür Merkezi sanatçıları Adil Aslan ve Mahfuz Arslan ile Taybet Kızmaz ve Hamit Can.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: