25 Ocak 2012 Çarşamba

Fetullah Gülen'in 'Yaşatma İdeali'ne 5 Yıldızlı Otel, Amet Şık'a Cezaevi

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki çiftliğinde yaşayan Fethullah Gülen'in “Yaşatma İdeali” isimli kitabının tanıtımı 5 yıldızlı bir otelde yapıldı, oysa İmam’ın Ordusu’nu yazan Ahmet Şık kitabının tanıtımını bile yapamadan cezaevine konuldu. Beş yıldızlı otelde sunulan Gülen’in “Yaşatma İdeali” nedir?

Sık sık “mütevazi” bir yaşamdan bahsetseler de, cepleri dolmuş bir şekilde beş yıldızlı bir otelde kitap tanıtımı yapmaları şaşırtmadı.

Özellikle insanların en çok cezaevlerine doldurulduğu, katliam fermanlarının yapıldığı, kimyasal gazlarla insanların katledildiği, sivillerin tonluk bombalarla paramparça edildiği bir dönemde Gülen’in “Yaşatma İdeali” ne anlama geliyor? Bu manipülasyonların altındaki gerçek ideal, Gülen’in söylemleri ve pratiğinde açık bir şekilde anlamını buluyor.

Nil Yayınları'ndan çıkan kitap için Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Ceylan Intercontinental Otel'de panel düzenledi. Panelin moderatörlüğünü Mehmet Altan'ın yapması dikkat çekerken, Şahin Alpay ve Ali Bulaç konuşmacı oldu.

Fethullah Gülen de okyanus ötesinden bir mektup göndererek paneli düzenleyenlere teşekkür etti: "Bu paneli düzenleyen heyete, her biri pek kıymetli bir fikir mimarı olan saygıdeğer konuşmacılara ve programa iştirak eden herkese, bütün insanlığın huzuru için mutlaka hayata geçirilmesi gereken 'Yaşatma İdeali' konusunun teşrihi istikametindeki katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Bendenize ait bir kitapçığın neşri dolayısıyla bir araya gelinmiş olmasının, mevzuun ehemmiyetine gölge düşürebileceği endişesini taşısam da, adı ve vesilesi ne olursa olsun, genel manada cihan sulhu ve hususi planda ülkemizin huzuru için anahtar veya şifre sayılabilecek bir mefhumun ele alınacağı bu toplantıda emeği bulunanlara ve siz kıymetli katılımcılara saygılarımı, selamlarımı sunarım."

GÜLEN’E 5 YILDIZLI OTEL, AHMET ŞIK’A CEZAEVİ

Her dönem katliamcı ve baskıcı hükümetlerin yanında yer alarak suçlarına ortak olan Fethullah Gülen hareketi, Kürdistan’da asimilasyon ocakları açarak, beyaz katliamın mimarlığını üstlendi. Orta Asya’da ise, eski istihbaratçıların ifadeleri ve ortaya çıkan bilgilere göre, kendi okulları CIA için arka bahçe rolünü oynadı ve oynamaya devam ediyor.

Panelistlerin “Yaşatma İdeali”nden ne anladığı bilinmez ama, Gülen’in kendi ifadeleri, geçmişteki pratikleri, şu anki suç ortaklığı, gerçek idealinin ne olduğunu açık bir şekilde gözler önüne seriyor. Ülkede “dokunanın yandığı”, kendisine ve birlikte hareket ettiği hükümetini eleştirenlerin cezaevlerin tıkıldığı artık gizli bir durum değil. Gülen’in “Yaşatma İdeali” 5 yıldızlı otelde tanıtılırken, “İmam’ın ordusu”nun yazarı Ahmet Şık cezaevinde gün sayıyor. Değil tanıtımının yapılması, daha çıkmadan toplatılan bir kitap bu.

YAŞATMA İDEALİ Mİ KATLİAM MI?

Daha bundan birkaç hafta önce, 28 Aralık’ta 34 sivil Roboski’de acımasız bir şekilde katledildi. Bu katliam AKP/Gülen iktidarında oldu. Aynı koalisyon, 100 gazeteciyi cezaevlerine tıktı, yetmedi yüzlerce seçilmiş, yüzlerce çocuk, kadın, sendikacı, öğrenci, insan hakları savunucusunu cezaevlerine doldurdu.
Fethullah Gülen, geçen yılın son aylarında yayınlanan görüntülerinde kullandığı ifadeler en katliamcı, militarist ve ırkçı ifadeler olarak kayda geçmişti: “30 senedir, ayıptır yani ardır bu. Dağdaki bir avuç mevcudiyetleri ne kadar onların? Diyorlar ki dağda her zaman 500-600 tane insan var. Haydi, o kadar olmasın, beş bin tane olsun, hayır 50 bin tane olsun. Canım, bir milyona yakın şeyiniz var sizin. Bu kadar da Emniyet teşkilatınız var yani. İstihbaratınız var. Ayrı ayrı birbirinden farklı üç dört tane İstihbarat var Türkiye’de. İsimlerini söylemeyeceğim ben onların. Sonra dünya istihbaratı ile müşterek şeyleriniz oluyor sizin, projeleriniz oluyor. Bunları yerli yerinde tespit edin, o projeleri. O bir avuç eşkıyanın hakkından gelin. Kuşatın onları, lokalize edin... Allah’ım birliğimizi sağla. Lütfeyle, aramızı telif buyur, bizi ittifaka muvaffak kıl. O hakkı kötektir olan bunlar. Allah’ım onların da altlarını üstlerine getir, birliklerini boz, evlerine ateş sal, feryatlarını figan sar, köklerini kes, kurut ve işlerini bitir.”

Hiç yorum yok: