26 Kasım 2011 Cumartesi

''KCK Operasyonu''nda Gözaltına Alınan Avukatların Sevk Edildikleri Mahkemeden Skandal Üstüne Skandal


"KCK Operasyonu" adı altında yürütülen siyasi operasyonlar kapsamında gözaltına alınarak bugün adliyeye çıkartılan 45 kişiden 43'ü tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

"KCK Operasyonu" adı altında yürütülen siyasi operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 45 kişi bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Öğle saatlerinde başlayan savcılık ifadelerinin ardından 43 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Avukat İrfan Dündar ile Asrın Hukuk Bürosu şoförü serbest bırakıldı.
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarından 41'i ile gazeteci Cengiz Kapmaz ve Asrın Hukuk Bürosu sekreteri Zeynep Arat'ın tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından açıklama yapan avukatlar, soruşturma dosyasının tamamen siyasi ve içi boş olduğunu söyledi. ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı; "Burada bir hesap görülüyor. Bu hesabın meslektaşlarımıza kesilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Avukatlar, meslektaşlarının mahkemeye sevk edilmesinin ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı. Zafer işaretleri yapan avukatlar "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları ile gözaltında bulunan avukatların yakınlarının yanına yürüdü. Polis barikatı önünde açıklama yapan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, soruşturmanın içinin boş olduğunu söyledi.

Kozağaçlı, "Kolluğun ve savcının iddialarını inceliyoruz. Açık ve net söylüyoruz hiç bir hukuksal delil hiçbir dayanak hiç bir emare bulunmamaktadır. Bu dosyanın içi boştur. Bu saldırı siyasaldır. Bu adliye binasında hiç bir hukuksal iş görülmemektedir. Savunma mesleğinin yıldırılması için muhalefetin avukatsız bırakılması için bir büyük saldırının nesneleri haline getirilmiştir. Arkadaşlarımızı asla ve hiç bir zaman terk etmeyeceğiz. Onların yaptıkları işi biz sürdüreceğiz" dedi. 

Başbakan'ın 'Kandil'de silahlı eğitim görüyor' dediği avukat serbest 

KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarından İrfan Dündar, çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında "Kandil'de silahlı eğitim gören avukatlar" diyerek suçladığı ve birçok gazetede de Hakkari'de bir köyde çekilen fotoğrafı kullanılarak "silahlı eğitim gördüğü" iddia edilen Öcalan'ın avukatlarından İrfan Dündar, çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

Öcalan'ın avukatlarının müdafileri mahkemeyi boykot ediyor

Tutuklanma talebiyle İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın 41 avukatının müdafiliğini üstlenen 100'ü aşkın avukat, "Bu hukuksuzluğa ortak olmayacağız" diyerek, mahkeme sorgusuna girmeme kararı aldı. Mahkemeyi boykot eden avukatlar 22 Kasım'da avukatların ev ve bürolarında başlatılan aramadan itibaren hiçbir hukuk kuralının tanınmadığını ve "KCK" adı altında yürütülen soruşturma dosyasının hukuki değil siyasi olduğunu belirtti. Avukatların adliye önünde bekleyişi ise sürüyor./..

Avukatlar boykot etti, yargılama yapılamıyor

Tutuklanma talebiyle İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 41 avukatının müdafiliğini üstlenen avukatlar, mahkemeyi boykot kararının ardından yargılama yapılamıyor. Mahkeme İstanbul Barosu'ndan avukat talep ederken, bu talebe cevap gelmedi. Avukatlar yaptıkları yürüyüşle mahkemeyi protesto etti.

"Bu hukuksuzluğa ortak olmayacağız" diyerek tutuklama talebiyle İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 41 avukatının müdafiliğini üstlenen avukatların mahkeme boykotu sürüyor. Boykot kararının ardından avukatlar ile nöbetçi hakim arasında yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Avukatların boykot kararı nedeniyle mahkemeye sevk edilen avukatların sorgusu henüz başlamadı. Mahkeme İstanbul Barosu'ndan avukat talep ederken, bu talebe henüz cevap verilmedi. Avukatların sadece avukat olmayan Asrın Hukuk Bürosu sekreteri Zeynep Arat ile hamile bir kadın avukatın ifadesine gireceği bildirildi.

“Mahkeme sorgusuna girmeme” kararı alan avukatlar, kararlarını açıklamak ve mahkemenin tutumunu kınamak amacıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi ön kapısından arka kapısına kadar "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Savunmayı savunuyoruz" sloganları eşliğinde yürüdü. Burada bir açıklama yapan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, şu an olağan olanın meslektaşlarının yanında olmak olduğunu belirtti. Bunun imkansız hale getirildiğini kaydeden Kozağaçlı, "Bu yargılama, hukuka aykırı biçimde hazırlanmış, siyasi saldırı niteliğindedir. Bu tiyatroda figüran olmayacağız. Meslektaşlarımız gerçek dayanak ile suçlanmamışlardır. Kabul edilmesi mümkün olmayan soyut siyasal yorumlar, hükümetin iradesini ve Başbakan'ın hedef göstermesini temsil ettiği son derece açık olan değerlendirmeler, son derce yakışıksız savcı yorumları, kabul edilemez anayasa hak ve özgürlüklere, Avukatlık Kanunu'na, CMK'ya aykırı uygulamalarla muhatap olduk" diye konuştu.

Meslektaşlarının tutuklama talebiyle sevk edildiğini belirten Kozağaçlı şöyle devam etti: "Bugün bu binada hukuk namına hakkaniyet namına savunma hakkı için hiçbir gelişme bulunmamaktadır. Arkadaşlarımızın tutuklama yargılamasına bütün bu hukuka aykırılıkları, siyasal sebepleri, sonuç zaten belli olduğu için böyle bir saldırıda cüppelerimizle, kanun kitaplarımızla durabilmek mümkün olmadığı için yargılamayı terk ettik. Siyasal iktidarın hedef göstermesi üzerine savcılar, yargıçlar tarafından oluşturulmuş tiyatrolarda figüranlık yapmayacağız."

Hiç yorum yok: