17 Kasım 2011 Perşembe

Kaşif Kozinoğlu’nu Gülen Cemaati mi Öldürdü?

Yasin Kılıçkaya

Ergenekon kapsamında tutuklanan MİT’in kara kutusu Kaşif Kozinoğlu öldü mü, öldürüldü mü? Şam’da Öcalan’a suikast, Rusya’da Çeçenlerin içinde yer aldığı birçok karanlık olayın planlayıcısı olan Kozinoğlu cinayetinde gözler Fetullah Gülen Cemaatine çevrildi

Bir hafta sonra hâkim karşısına çıkacak olan Kaşif Kozinoğlu “ani-den gelen(!) kalp krizi sonucu” tutulduğu cezaevinde öldüğü belirtildi.

Adalet Bakanı ve Türk medyası “kalp krizi sonucu öldü” diyerek tıpkı Özal’ın öldürülmesi ve diğer birçok karanlık cinayette olduğu gibi olayı örtbas etme çabasına girdiler.

MİT’in Asya sorumlusu Kaşif Kozinoğlu, Rusya ve Özbekistan’daki Cemaat Operasyonlarıyla ilgili belgeleri Oda TV’ye sızdırdığı gerekçesiyle 10 Mart 2011 tarihinde savcı Zekeriya Öz tarafından; “Ergenekon Örgütü’ne üye olmak, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Turgut Özal kalp krizi ile öldürülmüştü. Eşref Bitlis’in uçağı düşürüldü. Susurluk kazası, Ecevit’in tasfiye edilmesi ve Ergenekon davasında Fetullah Gülen’in gizli tanığı olan BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşürülmesi… Ve en son Kaşif Kozinoğlu’nun kalp krizi…

Bütün bu ‘kalp krizleri’, uçak-helikopter-araba kazaları sıradan olaylar değildir. Sıradanlaştıranlar, olayların failleri iktidarlardır. Fetullah Gülen’in kurmak istediği ‘Yeşil Gladio’nun iktidar savaşıdır.

MİT Mİ ÖLDÜRDÜ?

Fetullah Gülen cemaatine ait okulların Rusya’da ve Özbekistan’da kapatılmasına Kozinoğlu neden oldu. Rusya ve Asya ülkelerinde Gülen karşıtı faaliyetler yürüttü. Bu faaliyetlerini Türkiye’deki yakın çevresi içindeki diğer MİT üyeleriyle birlikte sürdürdü. Kozinoğlu, Gülen cemaati hakkında çok önemli bilgilere sahipti. Cemaatin uluslararası bağlantıları, Orta Asya’daki örgütlemesi hakkında çalışmalar yürütmüş ve en son Gülen’in CIA ile olan ilişkisinin resmi belgelerini ele geçirmişti.

Şimdi Gülen karşıtı bütün bu faaliyetleri sonucunda Kozinoğlu cemaatin talimatıyla MİT tarafından mı öldürüldü, sorusunu sormak gerekiyor.

Nitekim 2010-2011 yılı içinde değişik zamanlarda 6 MİT elemanı kaldıkları evlerde silahla veya intihar süsüyle öldürüldüler. Bunların çoğu Kozinoğlu ile bağlantılı çalışan istihbaratçılar olması dikkat çekici. Ayrıca Kozinoğlu ekibinde yer alan MİT elemanlarından bazıları da Ergenekon kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu.

Birinci MİT raporunun kilit isimlerinden, emekli MİT mensubu Haluk Akter (63), 1 Nisan 2011’de esrarengiz bir cinayete kurban giderken, 15 Şubat 2011’de İzmit’te Tevfik Ataseven adlı MİT görevlisi yalnız yaşadığı evinde asılı halde bulundu. Emekli MİT çalışanı Semra Maliş’in (55) 22 Ekim 2010’da İstanbul Bostancı’da oturduğu evinde 7. katın balkonundan atlayarak yaşamına son verdiği iddia edilmişti. Kocaeli Şube Müdürü Ahmet Süreyya’nın Kasım 2010’daki ölümüne “kalp krizi” gerekçe gösterilirken 22 Ekim 2010’da MİT çalışanı Adnan Kılıç da Manisa’da bıçaklanarak öldürüldü. Ankara’da da bir MİT görevlisi evinde ölü bulunmuştu.

ÖCALAN’A SUİKAST TİMİNDE YER ALDI

Kaşif Kozinoğlu 1996 yılında Suriye’de görevli olduğu dönemde PKK lideri Abdullah Öcalan’ı uzun bir süre takip eden ve daha sonra bomba yerleştirilmiş bir araçla suikast düzenleyen eylem timinin içinde yer almıştı.

MOSKOVA’DA PATLAMA

Kaşif Kozinoğlu’nun PKK karşıtı faaliyetleri sadece Öcalan’a suikast girişimiyle sınırlı değil. Rusya’da Çeçenlerin içinde birçok karanlık olayın planlayıcısı oldu. 29 Ekim 2007 yılında Moskova’nın merkezindeki Çerkezovski pazarındaki bir iş yerine düzenlenen silahlı saldırı sonucu PKK üyesi Mehmet Ali Küçükkaya hayatını kaybetti. Küçükkaya’nın öldürülmesinde yer alan Çerkezovski pazarının sahibi Telman İsmailov, Kaşif Kozinoğlu’nun en önemli bilgi kaynaklarından biriydi.

2008 Temmuz ayında bizzat Fetullah Gülen’in talimatıyla İmralı adasına MİT’te görevli istihbarat elemanı gönderildi. Bu kişiden Öcalan’a yönelik fiziki şiddette bulunması istenmişti. Yapılmak istenen çok bilinçli ve planlıydı. PKK ve Kürtlerin göstereceği tepkiye göre daha sonra yapılacaklar gündeme getirilecekti.

KOZİNOĞLU KİMDİR?

1976 yılında Harp Okulu’ndan mezun oldu. 1980 yılında Özel Harp Dairesi’nde göreve başladı. 1995 yılına kadar Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Tim Komutanlığı’nda İstihbarat Subaylığı, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Eğitim Öğretim Grup Komutanlığı’nda görev yaptı. 1995 yılında Eğitim Öğretim Grup Komutanlığı’ndan emekli olup, MİT’e girdi. Sürekli yurt dışı görevlerinde bulundu. Suriye, Bosna Hersek ve Afganistan Bölgesi’nde görev yaptı. Asya Bölge Komutanlığı görevinde iken, Orta Asya’dan Çin’e kadar birçok yerde faaliyet yürüttü. 2010 yılında yeni MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın talimatıyla Baş Müşavir olarak Asya Bölgesi’ne tekrar atandı. Oda TV soruşturması nedeniyle ifade vermek için Türkiye’ye çağrıldı. 10 Mart’ta da tutuklandı.

İstihbarat dünyasını izleyen Fransız Intelligence Online da yayınladığı bir haberde Hakan Fidan’la birlikte MİT’teki tasfiye hareketine dikkat çekerek, Kaşif Kozinoğlu için şu ifadeleri kullanmıştı: “Özel kuvvetlerde binbaşı olan Kozinoğlu MİT’e katılmadan ve Orta Asya üzerine uzmanlaşmadan önce 90’lı yılların ortasında PKK’ye karşı savaştı. Özbek Afgan şefi Abdul Raşid Dostum’a çok yakın olan Kozinoğlu, Çin’in Sincan bölgesinde Türkofon Uygur isyancıların eğitimini de gözetti.”

Hiç yorum yok: