8 Ekim 2011 Cumartesi

Zaman Gazetesi Baydemir'i Hedef Gösterdi


Yandaş medyanın amiral gemisi, Gülen cemaatinin sözcüsü Zaman gazetesi masa başı ve polis servisli düzmece haberlerinde sınır tanımıyor. Okuyucuyu aptal yerine koyan Zaman gazetesi, Baydemir’in bir sokakta çekilmiş fotoğrafını KCK binasına girerken yorumuyla vererek Baydemir’i bir kez daha açık hedef gösterdi.

Önceki gün KCK operasyona kapsamında İstanbul’da gözaltına alınanların tutuklandığını savcı kararından önce sitesine taşıyan Zaman, bu gün de yine KCK temalı yeni bir haberle Baydemir’i hedef gösterdi. Baydemir’in bir sokağın başında çekilmiş ve hiçbir ayrıntısı olmayan fotoğrafını yayınlayan gazete, Baydemir’in KCK binasına mahkeme olmak üzere girdiği sırada çekildiğini iddia etti.

“İşte Baydemir’i sorgulayan KCK’lı belediye işçisi” başlığıyla verilen haberde polis kayıtlarından alındığı ileri sürülen konuşma dökümleri de yer alıyor. Ancak konuşmaların tamamından hiçbir şey anlaşılmıyor. Birbiri arasında mantıklı bir bağı olmayan kelimelerin yan yana yerleştirilmesiyle kurulan cümlelerden oluşan konuşma tutanakları oldukça dikkat çekici.

Gazete fotoğrafın çekildiği tarih, sokak, bina ismi gibi ayrıntılara da yer vermiyor. KCK’nin Diyarbakır’da mahkeme binası olduğunu iddia eden Zaman, polis ve savcıya yalanlar üzerine inşa edilmiş yeni iddianameler hazırlatıyor olsa gerek.

Hiç yorum yok: