9 Ekim 2011 Pazar

Yüksekova’da Binler Yürüyüş Yaparak Barikatlar Kurdu


Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 4 mahallede bir araya gelen binlerce kişi ilçe merkezine kadar yürüyüş düzenledikten sonra Yüksekova-Şemdinli yolunu trafiğe kapatarak barikat kurdu. Polisin gaz bombaları ile saldırması ardından çatışmalar başladı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası 9 Ekim komplosunun yıldönümü nedeniyle kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova'da, yürüyüş düzenlendi. Yeşildere, Güngör, Cumhuriyet ve Kışla mahallelerinde bir araya gelen ve aralarında BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın da bulunduğu binlerce kişi 4 koldan yürüyüşe geçerek, eski Cezaevi Kavşağı'na geldi. Burada saygı duruşunda bulunan kitle daha sonra Şemdinli-Yüksekova yolunu trafiğe kapattı. Barikatlar kuran binlerce kişi sık sık, "Bijî Serok Apo", "İntikam", "Katil Erdoğan" sloganları attı.

Polis, Oslo Oteli önüne gelen gençlere gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırdı. Gençler saldırıya, taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle karşılık verdi. Çatışma sırasında bazı noktalarda polislere ses bombası atılırken, ilçe geneline yayılan olaylar sürüyor.

Hiç yorum yok: