1 Ekim 2011 Cumartesi

Tetikçi Osman Gürbüz Neden Tahliye Edildi?


İkinci Ergenekon davasında mahkeme 'Sahte Yeşil' Osman Gürbüz’ün tahliyesine karar verdi. Ergenekon’un tetikçisi olduğu belirtilen Gazi Katliamı başta olmak üzere çok sayıda cinayette ismi geçen Gürbüz’ün serbest bırakılması dikkat çekti

İkinci Ergenekon davasında 3 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanan sanıklar Ersin Gönenci, Mehmet Koral ve Osman Gürbüz tahliye edildi. Gönenci, Koral ve Gürbüz’ün dosya kapsamı, iddia edilen suçlama, delillerin toplanmamış olması ve dosyadaki delil durumunu gözeterek serbest bırakılmasına karar verdiği açıklandı.

‘Yeşil’ ve Abdullah Çatlı gibi ‘provokasyonlar’ konusunda en 'uzman' kişilerden olduğu belirtilen Osman Gürbüz'ün Gazi Olayları'nın organizatör ve tetikçisi olduğu belirtiliyordu.

Gürbüz’ün adı ilk olarak 1990’lı yıllarda Yeşil’in İstanbul’un uyuşturucu kaçakçıları ve kumar mafyasını haraca bağladığı dönemde ikinci bir yeşil kimliği ile ikinci kez haraca bağlaması ile gündeme geldi.

Sürekli olarak kendisini koruyan gizli bir elin yardımı ile bulaştığı yasadışı işlerden bir şekilde kurtulmayı başaran Gürbüz, Antalya’da Şener Eruygur’un Jandarma Genel Komutanlığı dönemindeki istihbarat başkanı ile birlikte gözaltına alınmıştı.

Gürbüz’ün Ergenekon’un tetikçisi olduğu öne sürülüyordu. Gürbüz’ün adı bugüne dek defalarca devletin içerisinde yuvalanmış çetelerin arasında geçti. Susurluk soruşturması, Cem Ersever, Mahmut Yıldırım ve Abdullah Çatlı ile birlikte adı anılan Gürbüz’ün, Veli Küçük’ten aldığı emirler doğrultusunda tetikçilik yaptığı da öne sürülmüştü.

Susurluk döneminin Devlet Bakanı Eyüp Aşık Osman Gürbüz’ün gerçek Yeşil olduğunu öne sürmüştü. Hizbullah’ın kurucuları arasında da Osman Gürbüz’ün adı geçti. Gürbüz Antalya’da 2 yıl önce bayrak mitingleri düzenlemişti.

Mehmet Eymür’ün internet sitesinde oldukça uzun bir portresi yayınlanan Osman Gürbüz Hacı kod adını kullanıyor.

Gürbüz adını da ilk kez MİT eski yöneticisi Mehmet Eymür gündeme getirdi. Eymür’ün MİT raporlarına dayandırarak gündeme getirdiği Osman Gürbüz’ün karanlık bir geçmişi ve oldukça kirli bir sicili bulunuyor:

1962 Erzincan, Kemah-Ayranpınar doğumlu. Birçok faili meçhul olayına, gasp ve cinayete karışan Osman Gürbüz'ün sabıka kaydında şu bilgiler bulunuyor:

- 16-17 yaşlarında iken adam yaralama. Bu suçla ilgili olarak cezaevine sevk edildi.

- 1978 yılında bir hayat kadınından bilezik gaspı. Bu suçla ilgili olarak 8 yıl cezaevinde kaldı, 1986’da çıktı.

- 1986 yılında öldürme ve yaralamaya teşebbüs.

-1987 yılında adam yaralama. Arkadaşı Muhammet adlı şahsı vurdu, 2.5 ay hapis yattıktan sonra, karşı tarafın davadan vazgeçmesi üzerine serbest bırakıldı.

-1987 yılında Ankara'da Gençlik Parkı'nda Kıbrıs'lı işadamı İbrahim Süleyman Atanoğlu’nun gaspedilmesi.

- 1987 yılında Ankara - Oran yolunda silahla ateş etmek.

-1988 yılında Ankara'da yaralama. Arkadaşı Ülkü Ocakları Başkanı Nuri Şahin’i bir ihtilaf yüzünden ayağından vurup firar etti.

-1990 yılında abisini öldürme. 1991 yılında kardeşi Suphi Gürbüz’ü karısı Selma Sezer’e sarılmış biçimde gördüğü için öldürdü.

- 1992 yılında İstanbul Sarıgazi'de kız öğrenciye tecavüz etmek.

- 1992 yılında kendi eşini silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs. Eşi Selma Sezer, Suphi Gürbüz’ün öldürülmesi üzerine Ankara’ya kaçtı. 1992 yılında Osman Gürbüz, Selma Sezer ile Ankara’da randevulaştı, randevuya kardeşi Birol Sezer ile gelen eski eşini, ayaklarından vurdu.

- 1993 veya 1994 yılında Ankara Abidinpaşa'da kulüp taramak ve 3 kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek.

- 1994 yılında Merzifon'da bir fabrika bekçisini yaralama ve gasp.

- 1994 yılında Kocaeli Gebze'de polisle çatışma.

- 1994 yılında bir polisin öldürülmesi.

- 1994 yılında İstanbul Bakırköy'de kahvehane işleten Seboş Dayı olarak anılan şahıs ile İstanbul'da bir otoparkta 3 kişinin ölümüne sebebiyet vermek.

- 12 Mart 1995'de 17 kişinin ölümü ile sonuçlanan Gazi Katliamı'nın kilit ismlerinden biri.

- 1995 yılında gasp ve tehditle para tahsili. Ertan Sert ve Türkinvest ile ilgili olarak Sarp Kuray’dan büyük tahsilat yapmış, bu şekilde bir Mercedes 200 E otomobil ve İstanbul-Bahçelievler’de bir ev satın almış.

- 1997 yılında polis baskınından kaçmaya çalışmak. 09 Nisan 1997 günü İstanbul, Beyoğlu-Sıraselviler Caddesi’nde, “emekli Tuğgeneral Habil Küçük’e ait güvenlik malzemeleri satan şirkete yapılan polis baskınından kaçmaya çalışırken yakalanması.

Eymür, Osman Gürbüz’ün askerden atılan Binbaşı Bülent Öztürk, İbrahim adlı emekli bir başçavuş ile 5 JİTEM’cinin de bulunduğu 20 kişilik bir grupla çalışmakta olduğunu, bazı askerlerle ve İstanbul'dan bir MİT’ciyle irtibat halinde olduğunu, bir süre Em. Binbaşı Bülent Öztürk ile İstanbul Küçükçekmece’de “Altınnal” adlı barı işlettiğine dikkat çekmişti.

Eymür’e göre Osman Gürbüz’e polis kimlikleri ve Emniyet Ankara kadrosunda çalıştığını gösteren karneler temin eden kişi İstihbarat Şubesi polislerinden Zeki Acar’dır.

Hiç yorum yok: