15 Ekim 2011 Cumartesi

Star Gazetesi'nden Sanal Operasyon: ''7 Adet Boru, 1 Adet Boş Peynir Bidonu! ''

 
AKP hükümetinin “Yeni Savaş Konseptini” açıklamasından kısa bir süre sonra iktidara yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi, AKP’nin yeni savaş konseptinde “Tayipçik Medyanın” rolünü bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

Star Gazetesi 11 Ekim 2011 Salı günü 1’inci sayfa manşetinden verdiği “İçerideki Kandil Yerle Bir” başlıklı haberin üzerinden 4 gün geçtikten sonra, büyük baskının ayrıntılarına gazetenin iç sayfasında ve internet sitesinde 2 fotoğraftan birleştirilmiş tek kareyle okurlarına sundu.

Adını PKK’nin bile bilmediği “efsane” kampa baskını düzenleyen Star Gazetesi Ankara bürosu çalışanı Cevheri Güven’in verdiği detaylar ile yine Star Gazetesi’nin efsane baskın ardından gördüğü fotoğraflar arasında bağlantı kurulamaması da dikkatlerden kaçmadı.

PKK'nin Hakkari-Yüksekova hattını kontrol altına alma stratejisinin ana üssünün Kavaklı Kampı oluşturduğu belirtilen 11 Ekim tarihli manşet haberde, kampın ne denli “efsane” olduğu da kamp hakkındaki “örgüt için dokunulmazlığı temsil ediyordu” cümlesi ile bir kez daha tescillenmiş oluyor. 2 paragraf arasında 150 ila 500 kişi arasında değişkenlik gösterebilen haberde, kampa ilgili “üç katlı tripleks mağara, yer altı barınakları, sorgu odaları, hücreler, tıbbi malzeme ve yüzlerce kilo gıda maddesi bulunuyor” denilmesine karşın Star gazetesinin bugün gördüğü birleştirilmiş 2 fotoğraftan oluşan karede ise bu ayrıntılardan birini dahi bulmak mümkün değil.

Fotoğraflar ışığında, yerle bir edildiği iddia edilen 500 kişilik kamptan geriye 7 roketatar mermisi, cinsi ve niteliği belli olmayan 7 adet boru, 1 şerit uçaksavar mermisi, 1 merdiven ve PKK’nin en büyük kayıplarından biri olabileceğine inanılan 1 adet boş peynir bidonunun çıkmış olması hem operasyonun başarısı hem de PKK’nin uğradığı “Büyük kış hazırlıkları” ile ilgili kaybı anlatıyor.

SİLAHLAR ANLAŞILDI AMA BİDON NEYİN NESİ?

Üç katlı tripleks mağara, yer altı barınakları, sorgu odaları, hücreler, tıbbi malzeme ve yüzlerce kilo gıda maddesi bulunduğunun tahmin edildiği bölgede yapılan baskının ardından “yakalanan ve el konulan” kışlık mühimmatın; 7 roketatar mermisi, cinsi ve niteliği belli olmayan 7 adet boru, 1 şerit uçaksavar mermisi, 1 merdiven ibaret olması efsane baskının akli ve mantıki çerçeveden ne kadar uzak olduğunu da gösteriyor.

Verilen haberin tamamının doğru olduğu var sayılarak, yapılan efsane baskından geriye kalan peynir bidonunun da ne olacağı kafaları karıştıran bir başka soru. Star Gazetesinin haberinin ardından bölge gazetecilerinin dilinden düşmeyen yorum ise şöyle: ‘’PKK, yakalattığı peynir bidonunun hesabını sorar mı sormaz mı bilimez ama; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bölgeye moral ziyareti için gitmesinin ardından anı olarak kendisine peynir bidonunun hediye edilmesine sevindiği ve Çankaya Köşkünün bahçesine peynir gömeceği iddiaları konuşuluyor.”

İlk gün yüzlerce PKK’li öldü diyen Star önceki gün verdiği haberde ise bu sayıyı 20’ye düşürdüğü de gözlerden kaçmadı.

STAR GAZETESİ, YALANI YENİ YALANLARLA BALLANDIRIYOR…

Efsane baskını düzenleyen Star Gazetesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bölgeye yaptığı sürpriz geziyi de 15 Ekim tarihli (Bugün) basımında “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaklaşık bir haftadır devam eden operasyonların ardından Kavaklı’daki PKK kamplarını temizleyen Mehmetçik’i ödüllendirmek için bölgeye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi” şeklinde değerlendirdi.

“Efsane” kamp baskısının hüznünü üzerinden atmak isteyen Star Gazetesi, “efsane” haberlerden vazgeçmeyerek TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in Murat Karayılan’ın yakalandığı yönündeki haberlerle ilgili olarak basına verdiği demece sayfalarında büyük puntolarla vermeyi de ihmal etmedi.

Karayılan’ın yakalandığı yönündeki asparagas haber ile ilgili TRT Genel müdürü Şahin’in verdiği “İran Devlet Televizyonu Başkanını aradım. Dedim ki ‘sizin elinizde görüntü varmış. Bana beş saniyelik görüntü verin, yılın televizyonu olacağım ben. Ayrıca ses kaydı da varmış, azıcık ses kaydı verin’ dedim. Bana hemen, ‘Ona baktıracağım, ama Türkiye’nin Suriye ile ilgili politikalarından İran halkı rahatsız’ dedi” şeklindeki bilgileri referans kabul eden Star Gazetesi daha uzun süre efsane kamp baskınının mahcubiyetini üzerinden atamayacak görünüyor.

Bölgede görev yapan gazeteciler arasında da haftanın eğlence konusu olan Star Gazetesi 'Birinci Kavaklı Zaferi'yle Türk basın tarihine adını 'altın' harflerle yazdırdı.

Hiç yorum yok: