8 Ekim 2011 Cumartesi

Qamişlo'daki Gösteride 5 Kişi Öldürüldü

Batı Kürdistan’ın Qamişlo kentinde, 50 bin kişinin katıldığı Meşaal Temo’nun cenaze töreninde Suriye devlet güçlerinin açtığı ateş sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Cuma günü Qamişlo’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Kürt muhalif Meşaal Temo için düzenlenen cenaze törenine 50 bin kadar kişi katıldı.

ANF’nin edindiği bilgilere göre Suriye güçlerinin ateş açması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerden birinin 58 yaşındaki Cemal Huseyîn olduğu öğrenildi. Yaralılardan ismi öğrenilenler ise şöyle: Ismaîl Hacî, Fehed Cuma, Muhemed Fewaz, Ehmed Xelîfa ve Muhemed Ebdî.

Meşal Tammo'nun öldürülmesinin ardından genel grev ilan edilen Kamışlı da tüm dükkanların kapatıldığı bilgisi verildi. Kürt Gelecek Partisi Sözcüsü ve yeni kurulan Suriye Milli Konseyi'nin yönetim kurulu üyesi Meşal Tammo'nun, Kamışlı ve çevresindeki gösterilerin organize edilmesinde de önemli rol oynadığı biliniyordu.

Meşal Temmo'nun öldürülmesi bölgedeki birçok şehir ve kasabalarda protesto edildi. Yine Türkiye sınırındaki Amuda kasabasında da Beşşar Esed'in babası Hafız Esed'in heykelini devirmeye çalışan göstericilere ateş açılması sonucu bir kişinin öldüğü açıklandı.

Başkent Şam yakınlarındaki Duma'da da dün öldürülen üç kişi için düzenlenen cenaze törenine katılanlara ateş açıldığı kaydedildi. Olayda en az 1 kişi öldü. Suriyeli insan hakları savunucuları, bugünkü gösterilerde öldürülenlerinin sayısının 9'a yükseldiğini belirtti.

Hiç yorum yok: