21 Ekim 2011 Cuma

Ölen Asker Sayısı Gizleniyor mu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, HPG’nin Çukurca'daki askeri birimlere yönelik eş zamanlı eyleminin ardından gazete ve televizyonların patron ve genel yayın yönetmenleri ile bir araya gelmesinin perde arkası yavaş yavaş aralanıyor.
İnternet siteleri ve sosyal medyada yayılan iddiaya göre HPG’nin Çukurca’da gerçekleştirdiği eylemde 87 asker öldü. Sonhaber, Focushaber gibi internet siteleri iddiayı AKP Van milletvekiline dayandırdı.

Bugün çok sayıda haber sitesinin geçtiği haber şöyle: ''AKP'nin bir Van Milletvekili'nin telefon konuşmasına tanık olduğunu anlatan Sakarya’lı bir işadamı, ‘AKP’li milletvekilinin karşısındaki bir şahısla konuşurken 33 saatlik çatışmada 87 şehit olduğunu ve halk infialinden korkulduğu için sayının özellikle ajanslara tam yansıtılmadığını işittiğini” belirtti.

Duyduklarını, Anadolu Ajansı başta olmak üzere CİHAN'a ve DHA'ya da anlattığını söyleyen işadamının, söz konusu AKP'li Milletvekili'nin adını da verdiği halde bu ajansların Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda haberi kullanmadıkları kaydedildi.
Dün Kanal 7'de bir
programa telefonla katılan bir asker annesi Çukurca'da askerlik yapan oğlu ile yaptığı telefon konuşmasında oğlunun, "Televizyonlarda söylemiyorlar ama 50-60 yaralı var 19 dediklerine bakma" sözleri dikkat çekmişti. Öte yandan, dün de Çukurca'daki mayın patlamasındaki 1 askerin daha öldüğünün açıklanması, "Ölü sayısını saklıyorlar. Zamana mı yayıyorlar” sorularının sorulmasına neden oldu.

Bu arada bazı internet sitelerinde kullanılan, ”26 kişilik şehit listesinde olmayan ve ailelerine bilgi verilen 44 şehidin yanında 6 askerimizin de ağır yaralı olarak açıklandığı ve aslında şehit olduğu öğrenildi” ifadeleri de ölü asker sayısının gizlendiği yönündeki şüpheleri güçlendirdi.

Hiç yorum yok: