25 Ekim 2011 Salı

Nefret Uyandıran Irkçılık

nefret-uyandiran-irkcilik 6011_bVan'da depremin ardından sosyal medyada büyük yardım seferberliği başlatılırken, ATV 'de "Tatlı Sert" adlı programı sunan Müge Anlı ırkçı söylemlerle kamuoyunun nefretini kazandı.

Van'da depremin ardından sosyal medyada büyük yardım seferberliği başlatılırken, ATV 'de "Tatlı Sert" adlı programı sunan Müge Anlı ırkçı söylemlerle kamuoyunun nefretini kazandı.

Van'da çok sayıda yıkılan binanın enkazından insanlar kurtarılmaya çalışılırken, Anlı, sunduğu tv programında şu cümleleri kullandı: "Önce taş at, polisi, askeri kuş gibi avla, sonra yardım iste. Herkes haddini bilsin." Anlı'nın bu sözleri kısa zamanda sosyal medyada yayıldı ve Anlı'nın istifa etmesi ya da ATV 'nin konuyla ilgili bir açıklama yapması istendi. Kısa zamanda çok sayıda kişi tarafından ATV müşteri hizmetlerinin telefonları paylaşıldı ve telefonlar kısa sürede kilitlendi. ATV yönetimi henüz bir açıklama yapmazken, Anlı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi'nce "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak"tan suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, sosyal paylaşım sitelerinde yer alan ırkçı söylemlerle ilgili olarak, "Türkiye'de de dünyanın her tarafında da küçük bir ırkçı grup vardır. Türk ırkçısı da, Kürt ırkçısı da var. Ama bunlar marjinal. Türkiye bu değil" dedi.

Hiç yorum yok: