21 Ekim 2011 Cuma

Muş, Çukurca, Siirt ve Mardin'de Gerilla Eylemleri



HPG, gerillanın Muş, Çukurca, Siirt ve Mardin’deki eylemlerinde 5 askerin vurulduğunu, bir dağ geyiği aracının işlevsiz bırakıldığını ve Mardin’de bir zırhlı aracın tahrip edildiğini belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptığı açıklamada 17-20 Ekim tarihleri arasında yaşanan bazı gerilla eylemleri ve askeri operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

ÇUKURCA’DA EYLEM VE BOMBARDIMAN

Açıklamaya göre 20 Ekim günü saat 08.00 sularında Çukurca’nın Hênê Tepesine yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından indirmeler yapıldı. Aynı gün saat 17.00 sularında bu tepeye yönelik olarak gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirildi. Eylem sonucunda ölü ve yaralı asker sayısının netleştirilemediği belirtildi.

Yine 20 Ekim günü gündüz saatlerinde Çukurca’nın Hênê Tepesine yönelik Türk ordusuna ait 4 kobra tipi helikopterin bombalamada buluğunu bildiren HPG-BİM, “Gerillalarımızın karşılık vermesi sonucunda 1 kobra tipi helikopter darbelenerek alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır” dedi.

MUŞ’TA KONVOYA SALDIRI: 5 ASKER VURULDU


Muş’ta askeri bir konvoya saldırı düzenlendiğini belirten HPG-BİM, bu eyleme ilişkin şunları ifade etti: “20 Ekim günü saat 07.30 sularında Muş ile Bitlis’in Norşin ilçeleri arasında düşmanın 3 araçlık bir konvoyuna yönelik olarak gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda bir dağ geyiği aracı gerillalarımız tarafından imha edilirken 5 düşman askeri ise vurulmuştur.

Eylem ardından alana giriş çıkışlar düşman tarafından kesilirken, asker cenazeler halk tarafından kaldırılmıştır. Gerillalarımız tarafından gerçekleştirilen eylem sonrasında işgalci TC ordusu Xıvyon ile Kotni alanlarına yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından bir operasyon başlatılmıştır. Alandaki operasyon halen devam etmektedir.”


DAĞ GEYİĞİ İŞLEVSİZ BIRAKILDI


HPG-BİM, 19 Ekim günü saat 20.30 sularında Siirt’in Baykan ilçesinde karakol ve belediye parkı arasında bulunan bir dağ geyiğine yönelik gerillaların eylem düzenlediğini belirterek, “Gerçekleştirilen eylem sonucunda dağ geyiği aracı işlevsiz kalırken düşmanın ölü ve yaralılarının sayısı tarafımızdan netleştirilememiştir” diye belirtti.

MARDİN’DE ZIRHLI ARACA EYLEM

18 Ekim günü saat 15.00 sularında Mardin’in Ömerli ile Yeşilli ilçeleri arasında devlet güçlerine ait zırhlı araca yönelik olarak gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirildiğini kaydeden HPG-BİM, Eylem sonucunda zırhlı araç tahrip olduğunu ifade ederek, “Düşmanın ölü ve yaralılarının sayısı tarafımızdan netleştirilememiştir” bilgisini verdi.

HPG-BİM, 17 Ekim gününden beri de Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Şabaniyê ve Bazitnê köyleri ile Kanalê alanlarında Türk ordusuna ait gizli birliklerin pusulama faaliyetlerinde bulunduğunu belirtti.

GABAR’DA OPERASYON VE BOMBARDIMAN


HPG-BİM, Gabar’daki askeri operasyon konusunda da şu bilgileri verdi: “18 Ekim günü Şırnak’ın Gabar alanına bağlı Komanda Tepesi, Şehit Özgür Tepesi, TRT sırtları ile Kela Şêx Abdurrahman alanlarına yönelik olarak işgalci TC ordusuna ait gizli birlikler tarafından bir operasyon başlatılmıştır. 18 Ekim günü saat 07.30 sularında operasyona çıkan düşman askerleri ile gerillalarımız arasında bir çatışma yaşanmış, yaşanan çatışma sonucunda düşmanın ölü ve yaralıları tarafımızdan netleştirilmemiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu tarafından Gabar’ın geneline yönelik olarak havan ve obüs saldırısı yapılmıştır. Ayrıca aynı gün saat 15.00’e kadar Gabar’ın Karnê, Başrep ve Geli alanlarına yönelik olarak işgalci TC ordusuna ait kobra tipi helikopterler tarafında bombardıman yapılmıştır.”

DERSİM’DE PUSULAMA

HPG-BİM ayrıca bir süreden beri Dersim’in Gömemiş, Kortan, Vankök ile Vankök köprüsüne yönelik olarak Türk ordusuna ait gizli birlikler tarafından özel harekat polislerinde katılımıyla pusulamalar yapıldığını ve halen devam ettiğini belirtti.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: