11 Ekim 2011 Salı

Medyanın Sırrı Süreyya Önder Provokasyonu

Kongre girişimi ülkenin her yerinde halk toplantılarını sürdürürken, Kayseri Kongre Girişimi’nin gerçekleştireceği Halk Toplantısı, yerel gazeteler tarafından provoke edilmeye çalışılıyor.
Kongre Girişimi"nin Çarşamba günü Kayseri İnşaat  Odası"nda 100"eMühendisleri yakın kişinin katılımı ile gerçekleştirdiği basın toplantısından sonra, Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve sanatçı İlkay Akkaya"nın katılımı ile gerçekleşecek olan Halk Toplantısı ile ilgili, Kayseri Meydan gazetesi 3 gün üst üste, kamuoyunu tahrik etmeye çalışan manşetler attı.

“Kayseri tarihinde bir ilk”, “BDP teşkilatı olmayan Kayseri"de toplantı yapacak”, “Provokasyona dikkat”, “Orhan Karakaya açıkladı”, “Sırrı Süreyya Önder PKK"nin sözcülüğünü yapıyor” sözleriyle yapılan haberlerde, hiçbir vatandaşın görüşüne yer verilmemiş olmasına rağmen, “Halk tepkili” ifadesi de öne çıkarıldı.

SEÇİLMİŞ VEKİLE TAHAMMÜL YOK
Konuyla ilgili konuşan, Kongre Girişimi Kayseri Sözcüsü, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eski Şube Başkanı Orhan Karakaya, gazete hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi. “Halkın seçilmiş vekilinin halk toplantısı yapmak üzere ilimize gelmesine tahammül edemiyorlar” diyen Karakaya, üst üste çıkan tahrik edici haberler üzerine görüşmek üzere gittikleri gazetede, gazete sahibi Rıfat Açıkgöz ve haberi yapan Remzi Yıldırım"ın bir BDP milletvekilinin Kayseri"ye gelmesini istemedikleri için böyle haberler yaptıklarını söylediklerini aktardı. Karakaya, Kongre Girişimi adına basın açıklamasını kendisinin yapması nedeniyle, Kayseri Meydan gazetesinin haber yapıyormuş gibi yaparak, yanlış ve eksik ifadelerle kendisini hedef göstermeye çalıştığını söyledi.

SİVAS KATLİAMI ÖNCESİ GİBİ
Kayseri Meydan gazetesinin provokasyon yapmaya, halkları birbirine kışkırtmaya çalıştırdığını söyleyen Karakaya, yapılan haberlerin kendilerine 1993 Sivas Katliamı öncesinde Sivas yerel gazetelerinin tutumlarını hatırlattığını ifade etti. Olası bir provokasyondan ilk önce Kayseri Meydan gazetesi yetkililerinin sorumlu olacağına dikkat çeken Karakaya, gazeteye tekzip yazısı da gönderdiğini belirtti. Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Karakaya, Kayseri halkının ve Türkiye halklarının ihtiyacı olan şeyin, barış ve kardeşlik içerisinde bir arada yaşamak olduğunu söylerken, barışın ve kardeşliğin sesi olmaya devam edeceklerini ifade etti.


(EVRENSEL)

Hiç yorum yok: