4 Ekim 2011 Salı

Kışanak: Diz Çökmeyeceğiz!

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Başbakan Erdoğan’ın cebinde binlerce kişilik bir siyasi infaz listesinin bulunduğunu belirterek, “10 bin kişiyi de gözaltına alsanız biz sizin önünüzde diz çökmeyeceğiz” dedi.

Grup toplantısında konuşan BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, 1 Ekim'e kadar sürdürdükleri boykotun "Türkiye’nin rayından çıkmakta olduğunu herkese göstermek için" yapıldığını söyledi.

KCK adı altında Kürt siyaseti tasfiye etmeye yönelik sürdürülen operasyonlara dikkat çeken Kışanak, "Bu sabah kalktığımızda yine bir siyasi soykırımla karşı karşıya kaldık. Partimizin eski ve yeni yöneticileri şu an gözaltında. AKP polisi Kürt avına çıkmış durumda" dedi.

Erdoğan'ın Çiller’leştiğini belirten Kışanak, "Bir zamanlar Tansu Çiller’in cebinde 100 kişilik bir infaz listesi vardı. Erdoğan’ın cebinde de binlerce kişilik bir siyasi infaz listesi var" dedi.

Seyit Rıza'nın 'Ben sizin hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu. Ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun' sözlerini hatırlatan Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: "10 bin kişiyi de gözaltına alsanız biz sizin önünüzde diz çökmeyeceğiz. Şimdiye kadar 5 bin yönetici ve çalışanımız gözaltına alındı. Erdoğan çıkıp listesini açıklasın, en önce de BDP/Blok milletvekillerini tutuklasın. Seçmenlerimizi tehdit etmesin."

Başbakan Erdoğan’ın seçimlerde aldığı yenilgi yüzünden BDP’li belediyeleri hedef aldığını belirten Kışanak, Çatışma sürerken sivil ve demokratik bir anayasa yapılamayacağını kaydederek, "Demokratik bir anayasanın teminatı BDP ve Blok’tur. Meclis açılır açılmaz savaş kararı almak anayasa sürecini sabote etmektir" diye konuştu.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın iki aydır kimseyle görüştürülmediğine dikkat çeken Kışanak, "Başbakan ‘Gerekirse Öcalan’la yeniden görüşürüz’ diyor. Sayın Başbakan, ne zaman gerekecek? Daha kaç gencin ölmesi, kaç ananın ağlaması gerekiyor? Biz senin keyfini beklemek istemiyoruz" dedi. Kışanak, Kürt sorununun çözümü için 8 Ekim Cuma günü Türkiye’nin dört bir yanından Gemlik’e yürüyeceklerini de belirterek, "Bu yürüyüş müzakerenin önünü açmak için önemli bir adım olacak" diye konuştu.

Hiç yorum yok: