11 Ekim 2011 Salı

İRNA: Meşaal Temo Suikastiyle Bağlantılı 4 Türk Tutuklandı



Güneybatı Kürdistan’ın (Suriye) Qamişlo kentinde öldürülen Kürt siyasetçi Meşaal Temo cinayetiyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle 4’ü Türk vatandaşı 11 kişinin yakalandığı iddia edildi.

YHD sitesinin verdiği haberde, İRNA haber ajansının Suriye basınına dayanarak bildirdiğine göre Suriye güvenlik güçleri Meşaal Temo’yu öldürdükleri gerekçesiyle aralarında dört Türk’ün de bulunduğu 11 kişinin yakalandığını iddia etti.

Syrianow adlı internet sitesi de Qamişlo kentinde yakalanan 11 kişiden 4’ünün Türk, 1’inin Iraklı 6’sının da Suriyeli olduğunu bildirdi.

PYD lideri Salih Müslüm ise ANF’ya yaptığı açıklamada, son tutuklamalarla ilgili bilgi sahibi olmadığını belirtti. Daha önceki açıklamalarında Türkiye’ye işaret eden PYD lideri, Araplar ile Kürtleri karşı karşıya getirmek isteyen bir konseptin geliştirilmek istendiğini belirtti.

Dün ANF’ye bilgi veren Suriye’de en büyük Kürt partisi olan PYD lideri ve aynı zamanda iç muhalefeti temsil eden Ulusal Koordinasyon Başkan Yardımcısı Salih Müslüm Muhammed, Meşaal Temo’ya yapılan suikastın karanlık bir olay olduğuna dikkat çekerek, El Kaide ile Türkiye'yi işaret etmişti.

Hiç yorum yok: