19 Ekim 2011 Çarşamba

HPG Çukurca Eylemlerinin Ayrıntılarını Açıkladı

Çukurca'da eş zamanlı eylem gerçekleştiren HPG, Türk ordusuna ağır kayıp verdirdi. Asker ve özel harekat polislerden 100 ölü ve yaralısı olduğunu açıklayan HPG, 21 silaha el konulduğunu bildirdi. Çatışmalarda 5 gerilla hayatını kaybetti.

HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklamaya göre 19 Ekim günü saat 01.00 sularında Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan bir çok askeri noktaya eş zamanlı gerçekleşen eylemde Türk ordusu ağır kayıplar verdi. Açıklamada Çukurca Merkez Alayı, Çukurca Asayişi, çevrede bulunan karakollar ve askerlerin tuttuğu tepelerin hedef alındığı eylemde en az 100 asker, özel tim ve özel harekat polisi öldüğü ya da yaralandığı kaydedildi.

21 SİLAH KALDIRILDI

HPG-BİM, gerilla eyleminde Çukurca merkezde bulunan asayişin ve Bilican tepesindeki mevzilerin tamamen imha edildiği ve ölen askerlerin üzerinde 21 adet silaha da el konulduğunu ifade etti.

5 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

HPG-BİM açıklamasında yaşanan çatışmalarda 5 gerillanın yaşamını yitirdiğini ve yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağı da belirtildi.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Açıklamada eylem ardından alandaki çatışmaların halen devam ettiği kaydedilirken, Türk ordusunun da gerillanın denetimindeki alanlara yönelik saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi. Xakurke, Xınere, Zagros,Haftanin, Kandil ve Zap’ın saldırıların hedefi olduğu belirtildi:

Xakurke-Xınere: “18 Ekim günü 20.00-21.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanlarına bağlı Xakurke ve Xınere alanlarına yönelik olarak işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları tarafından bir hava saldırısı gerçekleştirilmiştir.”

Zagros: “18 Ekim günü saat 18.00’den bugün saat 07.00’a kadar Medya Savunma Alanlarına bağlı Zagros’un geneline yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından hava saldırıları ve obüs,havan saldırıları gerçekleştirilmektedir.”

Haftanin: “18 Ekim günü 20.00-23.00 saatleri arasında Medya Savunma alanlarına bağlı Haftanin’in Gire Neriya, Şehit Renas, Şehit Kemal ve Şehit Berivan alanlarına yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından havan ve obüs saldırısı gerçekleşmiştir.

18 Ekim günü saat 21.00’dan 19 Ekim günü saat 07.00’a kadar Medya Savunma Alanlarına bağlı Haftanin’in Bezeneke, Mergeşişe ve Dereşiş alanlarına yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından havan ve obüs saldırısı yapılmıştır.”

Kandil: “18 Ekim günü 21.00-22.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanlarına bağlı Kandil’in Enze köyüne yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından bir hava saldırısı gerçekleşmiştir.”

Zap: “Hakkari Çukurca’daki eylemin başladığı andan şimdiye kadar Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap’a yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından hava saldırısı ve obüs saldırısı devam ediyor.”

Hiç yorum yok: