28 Ekim 2011 Cuma

Halk, Erciş Kaymakamlığına Dayandı (VİDEO-Haber)

VAN- Van Erciş'te başlayan yoğun yağmur nedeniyle çadır verilmeyen halk, Kaymakamlık binasına dayandı. "Kaymakam istifa", "Vali istifa" sloganını atan yüzlerce Ercişli, çadır istiyor. Ercişliler, AKP Milletvekili Fatih Çiftçi'ye de tepkilerini dile getiriyor.

Kaymakam ile görüşme ve çadır taleplerinin karşılanmasını isteyen Ercişliler, Kaymakamlık önündeki polis barikatını aştı. Yoğun yağmur yağışı altında bekleyen yüzlerce kişi isyan ederek Kaymakamlığın içine girmeye çalıştı. Halk ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Bu arada ilçeye çevik kuvvet polislerinin takviye edildiği öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın 'ihtiyaç sahiplerine çadır verildi' şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Ercişliler, yoğun yağmur altında Kaymakamlık önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.

Öte yandan kentte başlayan karla karışık yağmur gece boyu devam etti. Yüksek yerlerde kar yağarken, Erciş'te yoğun sağanak yağmur devam ediyor.

ERCİŞ KAYMAKAMI ORTADA YOK

Ercişliler Kaymakamlık önünde çadır talepli eylem yapıp, Kaymakamın istifasını isterken, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani bulunamıyor. Polis telsizlerinden, "Kaymakam ortada yok. Telefonuna ulaşılamıyor" anonsları geçiyor. Kaymakamın istifa ettiği iddia ediliyor.

Bu arada Van ve Erciş'e yeterince çadır, battaniye ve yiyecek maddesi göndermeyen AKP Hükümetinin İstanbul ve İzmir'den polis sevkiyatı yapacağı öne sürüldü. Polislerin bugün deprem bölgesine ulaşacağı belirtiliyor.

KAYMAKAM MUHTARLARA DEVRETMEK İSTEDİ

Halkın isyan etmesi üzerine Kaymakamlık tarafından dün bir açıklama yapılarak, çadır ve diğer yardım malzemelerinin muhtarlar tarafından dağıtılacağı belirtildi. '300 haneli köye 50 tane çadır veririm kime isterseniz ona dağıtın' denilmesi üzerine muhtarlar çadır dağıtmayı reddetti. 34 köy ve mahalle muhtarı dün Van Valiliğine dilekçe vererek istifa etmişti.

BDP'Lİ BELEDİYELERİN YARDIMLARI ENGELLENİYOR

Gelen yardımları halka ulaştırılmazken, BDP'li belediyelerin yardımları engelleniyor.

Diyarbakır Belediyesi'nin gönderdiği iki tıra güvenlik gerekçesiyle el konularak yardımların halka dağıtılmasına engel olundu.

Hiç yorum yok: