26 Ekim 2011 Çarşamba

Hagen’de Irkçı Saldırıya Karşı Büyük Yürüyüş

HAGEN - Almanya’nın Hagen kentinde, Türkiye metropolleri ile Avrupa’da Kürtlere karşı yapılan linç saldırıları büyük bir yürüyüşle protesto edilecek.

Geçtiğimiz Pazar günü Türkiye metropolleri ile Avrupa’nın birçok kentinde Kürtlere karşı linç saldırıları düzenlendi. Saldırılardan biri Almanya’nın Hagen kentinde gerçekleşti.
Hagen’de yürüyüş düzenleyen bir grup faşist kentteki Kürt derneğine saldırmak istedi. Derneği kuşatan 300 faşist içerdekileri linç etmek istedi. Saldırı, dernekte bulunanlar ile polislerin aldığı önlemle engellenirken, olay kentte bulunan Kürt ve demokratik kesimler tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

Hagen’deki Kürtler, hem derneklerine yönelik saldırı, hem de Türkiye metropolleri ile Avrupa’nın diğer kentlerinde düzenlenen benzeri saldırıları protesto etmek için, "Fasist saldirilar cevapsiz kalmayacak! Önderligimiz üzerindeki tecridi kiracagiz!" şiyarıyla Cumartesi günü büyük bir yürüyüş düzenleyecek.

Aynı zamanda PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ile askeri operasyonların protesto edileceği yürüyüşe Dortmund, essen, Duisburg, Düsseldorf ve Wuppertal gibi kentlerde yaşayan Kürtler de katılacak.

Yürüyüş Tertip Komitesi 29 Ekim Cumartesi günü Hagen Hbf (Merkez istasyon) önünde saat 14.00’da başlayacak yürüyüşle Kürt halkına karşı yapılan ırkçı faşist saldırılara karşı tepkilerini ortaya koyacaklarını belirtti. Komite, benzer ırkçı faşist saldırılara geçit vermemek için Hagen ve çevresindeki kentlerde yaşayan tüm Kürt ve demokrat kesimleri düzenleyecekleri yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Hiç yorum yok: