9 Ekim 2011 Pazar

Gemlik’te Kürtlere Hakaret Serbest!

PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto düzenlenmek istenen yürüyüşü yasaklayarak, Kürtlerin girişine izin verilmediği Gemlik’te ırkçı gruplar gösteri yaparak Kürtlere hakaretler yağdırdı.

Kürtlerin Gemlik'e yürüyüş yapmalarının engellenmesi için Bursa Valiliği'nin "bütün gösterilerin yasaklandığı"nı açıklamasına rağmen, ırkçı gruplar yürüyüş yaptı. Gemlik İskele Meydanı Festival Alanı'nda toplanan 30 kişilik ülkücü grup, BDP'ye hakaret içeren sloganlar attı. Polis, ülkücülerden gösteriyi sonlandırmalarını istedi ancak eylem bir süre devam etti.

Ülkücüler, gösteriye sonlandırarak ara sokaklara doğru ilerlerken, tekrar slogan atmaya başladı. Daha sonra eylemi balık pazarında devam ettiren ülkücülere, balıkçı esnafı tepki gösterdi, grubu dışarıya çıkarmak istedi. Bu sırada balıkçılar ile göstericiler arasında kavga çıktı. Kavgaya müdahale eden polis, bazı kişileri gözaltına aldı.

Gemlik merkezinde toplanan bir grup da Türk bayrağı açarak, İstiklal Marşı okudu. Polisler, Gemlik'in Orhangazi Caddesi'ne gelen grubu konuşarak ikna etmeye çalıştı. Ülkücüler, yolu trafiğe kapatarak, Türk bayrağı açtı ve İstiklal Marşı okudu.

Bu arada, dünden beri, Kürtlerin Gemlik’e gitmesini engellemek için Yalova-Bursa kara yolu Bursa sınırında kontrol noktası kuran jandarma ve çevik kuvvet ekipleri ‘vatanı işgalden kurtarmış’ edasıyla basına poz vermeleri dikkat çekti.

Hiç yorum yok: