8 Ekim 2011 Cumartesi

Gemlik Yürüyüşçüleri Engelleniyor


Siirt, Diyarbakır ve ilçelerinde Gemlik yürüyüşü için yola çıkan araçlar polis tarafından durdurularak geçişlerine izin verilmiyor. Çınar'dan yola çıkan ancak TRT Jandarma Karakolu'nda engellenen 6 araca para cezası kesilirken, kitle yaya olarak Diyarbakır'a doğru yola çıktı.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHADFED) öncülüğünde "Öcalan'a özgürlük" şiarıyla düzenlenen ve BDP ile DTK'nin de içinde bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütünün desteklediği Gemlik yürüyüşü için il ve ilçe merkezlerinden yola çıkan araçlar, polisler tarafından durduruluyor. Valiliklerin kesin kararı olduğu gerekçesiyle araçların geçişine izin verilmezken, kimi noktalarda da araçlara para cezası kesildi.

Siirt'te aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Eruh Belediye Başkanı Melih Oktayı, BDP, MEYA-DER, İHD, TUHADDER yöneticilerinin de bulunduğu 2 otobüs yola çıktı. Siirt Eruh Üçyol mevkiinde polis tarafından araçlar durdurularak evrak kontrolü, kimlik araması ve araç araması yapıldı. Araçların geçişine izin verilmeyeceği belirtildi.

Kurtalan'dan da yola çıkan bir otobüs ilçe çıkışında polisler tarafından durdurularak valiliğin talimatı bulunduğu ve geçişlerine izin verilmeyeceği belirtildi. Kitlenin burada bekleyişi sürüyor.

DİYARBAKIR’DA POLİS BARİKATLARI

Diyarbakır merkez ve ilçelerinden yola çıkanlar da polis engeliyle karşılaştı. Bismil, Ergani, Çınar, merkez ilçeler, Kayapınar, Sur, Yenişehir ve Bağlar'dan hareket eden otobüsler polis engeliyle karşılaştı. BDP Grup Eşbaşkanı Gültan Kışanak, BDP'li vekiller Emine Ayna ve Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır il binasına gelerek buradan kalkacak araçlarla yola çıkmaları bekleniyor.

ÇİNAR’DA ENGELLENEN HALK YAYA OLARAK YOLA ÇIKTI


Çınar'da ise yola çıkan 6 araç, Çınar TRT Jandarma Karakolu'nda polis ve jandarma tarafından durduruldu. Somut her hangi bir gerekçenin gösterilmediği gibi araçların yoluna devam etmesine izin verilmedi. 2 araca 600 TL para cezası kesilirken, diğer 4 araca da çeşitli miktarlarda para cezası kesildi. Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz ile BDP Çınar İlçe Başkanı Abdulkadir Doğan ve il ile ilçe belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu kitle Diyarbakır'a doğru yaya yola çıkarken, zaman zaman asker ve polislerle gerginlikler yaşanıyor.

Hiç yorum yok: