26 Ekim 2011 Çarşamba

Gabar'da Suikast, Çukurca ve Başkale'de Çatışma

HPG gerillaları Şırnak’ın Gabar alanında suikast eylemi düzenlerken, Hakkari’nin Çukurca ilçesi ile Van’ın Başkale ilçesinde de çatışmalar yaşandı. HPG, her üç olayda 13 askerin öldüğünü açıkladı.

GABAR’DA SUİKAST

Şırnak’ın Gabar alanına bağlı Avina-Benatê alanında 24 Ekim günü saat 17.00’da gerillaların bir suikast eylemi gerçekleştirdiğini duyuran HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) bir askerin öldüğünü belirtti.

ÇUKURCA’DA 6 ASKER ÖLDÜ


Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 19 Ekim günü gerillaların gerçekleştirdiği eylem ardından Türk ordusu eylem alanında bir operasyon başlattığı bildirildi. 24 Ekim günü geri çekilen operasyon gücüne yönelik olarak gerillalar tarafından saat 14.00’da bir eylem düzenlendiğini belirten HPG-BİM, eylemin Tiyare yolu üzerinde hareket halindeki akrep tipi bir askeri araca yönelik olarak gerçekleştiği bilgisini verdi.

HPG, eylem sonuçlarına ilişkin açıklamasında herhangi bir bilgiye yer vermezken, yerel kaynaklar 6 askerin öldüğünü iddia etti.

BAŞKALE’DE 6 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM 24 Ekim günü saat 17.40 sularında ise Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kani Sipi ve Albayrak köyleri arasında gerillaların bir eylem gerçekleştirdiğini açıkladı. HPG-BİM, “Gerçekleştirilen eylem sonucu bir panzer imha edilirken, Reo aracı da darbelenmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucu düşmanın 6 askeri gerillalarımız tarafından öldürülmüştür.” dedi.

Eylem ardından 25 Ekim akşamına kadar Türk ordusunun alana giriş-çıkışları yasakladığı bildirildi.

ŞEMDİNLİ SINIRINDA HAREKETLİLİK


Bu arada sınır hattındaki askeri hareketlilik de devam ediyor. Yerel kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre dün Türk ordusu Şemdinli’ye bağlı Rubarok ve Tepe Sülo karakollarına 14 araçlık takviye güç gönderdi.

Hiç yorum yok: