6 Ekim 2011 Perşembe

Fransa Komünist Partisi: BDP'ye Operasyon Kabul Edilemez

Fransa Komünist Partisi (PCF), BDP’yi hedef alan operasyonları kınarken, Kürt halkının haklarının önemsenmemesine tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Komünist Parti, “Türk polisi İstanbul ve Kürdsitan’da PKK Kürt isyancıları ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen 150’ye yakın kişiyi gözaltına aldı ve bunlar arasında çok sayıda Kürtlerin partisi BDP üyesi bulunuyor” dedi.


Açıklamada, “Fransa Komünist Partisi bu kabul edilemez baskıyı ve bir halkın haklarının önemsenmemesini kınıyor” denildi.

Binlerce kişinin gözaltına alındığını hatırlatan PCF, 4 Ekim’deki gözaltıların Fransa İçişleri Bakanı Claude Guéant’ın 6 Ekim’deki ziyaretinden öncesine geldiğine dikkat çekerek, “Fransız makamları Türkiye’ye özgürlükler ve insan hakları alanında sorumluluklarını hatırlatmalı. Kendisi de mülteci Kürt militanları Fransa topraklarında kovalamaktan vazgeçmeli” dedi.

PCF Ulusal Sekreteri ve Avrupa Sol Partisi Başkanı Pierre Laurent’in 8 Ekim’de Paris’te PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim komplosunun yıldönümü dolayısıyla yapılacak gösteriye katılacağı duyuruldu.

Hiç yorum yok: