19 Ekim 2011 Çarşamba

Çukurca'da 100'ü Aşkın Asker Öldürüldü

HPG Gerillaları
HPG Özel Birlikler
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde gece 01.00 sularında HPG gerillaları tarafından 8 ayrı noktaya düzenlenen saldırı ardından başlayan şiddetli çatışmalarda 100’ü aşkın asker ve özel harekat polisinin öldüğü bildirildi. Gerillanın eylem sırasında çok sayıda silaha el koyduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından geçtiğimiz günlerde ziyaret edilen Hakkari’nin Çukurca ilçesinde askeri birliklerde hareketliliğin artması sonucu teyakkuza geçen gerilla birlikleri operasyon hazırlığı yapan askerleri vurdu. Sınır ötesi operasyon hazırlığı yapan askerler yanı sıra polis noktalarına yönelik olarak gerillalar tarafından gerçekleştirilen sıralı eylemlerde 100’ü aşkın asker ve özel harekat polisi öldü.

Onlarca silaha da el konulduğunu kaydedilen HPG’li kaynaklar çatışmaların gece 01.00 sularında başladığını bildirdi. HPG’li kaynaklar yaşanan çatışmaların sınır ötesi operasyon hazırlıklarına karşı gerçekleştirilen ‘devrimci operasyon’ olduğunu bildirdi.

Gece 01.00 sularında başlayan çatışmalar sabah halen devam ediyor. HPG konu ile ilgili açıklamasını ileriki saatlerde yapacak.

TÜRK ORDUSU SINIRI GEÇTİ

Saldırı sonrasında Türk askerleri sınırın iki ayrı noktasından Güney Kürdistan topraklarına geçti. Bir Tabur düzeyinde komando birliğinin sınırın iç kısımlarında operasyon düzenlediği bildirildi.

Bu arada, saldırı olayının duyulması ardından Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları Çukurca'ya hareket etti.Ayrıca Diyarbakır'dan çok sayıda savaş uçağı havalandı.

Hiç yorum yok: