26 Ekim 2011 Çarşamba

Balıkesir'de Kürt Öğrenciye Linç Girişimi

Kürtlere yönelik ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Bu kez Balıkesir'de Urfalı bir genç, faşistlerin saldırısına maruz kaldı. Başından ağır yaralanan genç önce hastaneye oradan da Anafartalar Karakolu’na götürüldü.

Balıkesir'de birkaç gündür süren gerilim bugün üniversite öğrencisi Mehmet Yusuf Çalı yönelik linç girişimine dönüştü. İki gün önce Kürtler hakkında hakarete varan sözlerin sarf edilmesi üzerine Çalı, faşistlere uyarıda bulundu. Bunun üzerine, "Bütün Kürtleri buradan süreceğiz, öldüreceğiz" diyerek tehditlerde bulunan faşistler bugün de linç girişiminde bulundu.

İl merkezinde Çalı’nın önünü kesen 5 kişi muşta ve demirlerle saldırdı. Başından yaralanan genç, hastanedeki ilk müdahalenin ardından ifade vermek üzere karakola götürüldü.

YARDIM ÇALIŞMASI DA ENGELLENİYOR

Öte yandan Balıkesir Üniversitesi'nde Yurtsever Gençler'in, Van halkıyla dayanışmak amacıyla açtığı stant Rektörlük engeliyle karşılaştı. Gençlerin, stant açmasına engel olundu. Ancak, Kürt gençleri engellemelere rağmen, 4 kamyon yardım malzemesi toplayarak, Van'a gönderdi.

Hiç yorum yok: