4 Ekim 2011 Salı

Aydoğan: Gözaltı Terörünün Talimatını Erdoğan Verdi

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, AKP'nin başlattığı gözaltı terörünün zamanlamasına dikkat çekerek, "Hem Gemlik yürüyüşü hedeflenmek isteniyor, hem de yeni çatı çalışmasna katılımlar engellenmek isteniyor" dedi.

Roj TV'den Erdal Er'e konuşan BDP'li Nursel Aydoğan, bugünkü gözaltı terörünün talimatının bizzat Erdoğan tarafından verildiğini söyledi. "Başbakan televizyonlara çıkıyor, 'hepinizi alacağız, operasyon yapacağız, siyaset yapacak kimse kalmayacak partinizde' anlamında konuşuyor" diyen Aydoğan, Kürt siyasi hareketinin güçlenmesine tahammül edemediğini vurguladı: "Bölgede oy oranımız giderek artmakta. Son çatı partisi çalışmalarımızla birlikte inanılmaz bir ilgi yaratıldı. Tüm bunlar AKP tarafından tespit ediliyor; korku ve panik ortamı yaratarak toplumun yeni çatı partisinden uzaklaştırılması hedefleniyor."

Ayrıca operasyonun zamanlamasına değinen Aydoğan, şöyle dedi: "Birkaç gündür Gemlik'e yapacağımız yürüyüş planlanıyor. Ayın 8'inde hem tecrite hem de bütün olarak demokratik çözüm için Gemlik'e doğru yola çıkılacak. Operasyonun bugüne alınması yürüyüşün katılımını azaltmak ve engellemekle ilgilidir."

Kürt halkının sabrının taşdığını söyleyen Aydoğan, "Bu zamana kadar beklenti vardı; bizim meclise dönüşümüzle ilgili demokratik çözümle ilgili bir beklenti vardı. Bu operasyonla artık ben bu beklentinin de bittiğini düşünüyorum" dedi.

YÜRÜYÜŞ ENGELLENEMEYECEK

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, son olarak Gemlik yürüyüşüne çağrı yaptı: "Biz bu yürüyüşe çok büyük anlam biçiyoruz. Hem özü hem de katılım itibariyle çok önemsiyoruz. Bu operasyonun sonuç vermeyeceği bilinmeli. Pazar günü Gemlik'te olacak şekilde yola çıkacağız. Halkımız da sokağa çıkmalı, eylem alanlarında olmalıdır."

Hiç yorum yok: