1 Ekim 2011 Cumartesi

Altan Tan: Erdoğan Dilini ve Kafa Yapısını Değiştirmeli

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partilerini hedef göstermesine tepki göstererek, “Başbakan’ın gittiği yol yol değil dilini ve kafa yapısını acilen düzeltmesi gerek” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın partisinin il başkanlığında yaptığı konuşmada Kürt hareketini ve BDP’yi hedef göstermesine BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’dan tepki geldi.

ANF’ye konuşan Tan, Başbakan Erdoğan’ın kullandığı “savaş” ve “karalama” üslubuyla, Kürt meselesini tamamen teslim almaya ve içini boşaltmaya çalıştığına dikkat çekti.

Tan, Erdoğan’ın Türkiye Batı kamuoyunda “bunlar çözüm istemiyor”, “bunlar terörist” gibi bir algı yerleştirmeye çalıştığını belirterek, esas amacın Kürt halkının kimlik talebini kırmak olduğunu söyledi.

Altan Tan, “Başbakan Erdoğan Kürt meselesinde bu teslim alma, içini boşaltma, hiçbir şey yapmama politikasına karşı duran kim varsa ona savaş açtı. İster elinde silahlar olanlar olsun ister ovada siyaset yapanlar olsun. Ne olursa olsun. Hepimize savaş açtı. Bu çok yanlış bir yol bunu şöyleyim. Bu üslupla siyasi bir çözüm bulmak mümkün değil. Umut ediyoruz ki meclis açıldıktan sonra daha sakın, daha mütevazi, daha müzakereye açık bir dil kullanılır. Eğer zaten bu dil kullanılmasa burada doğru dürüst yeni bir Anayasa’dan da söz etmek mümkün olmaz” dedi.

Burada Başbakan Erdoğan’ın iki hedefi olduğuna dikkat çeken Tan, “Birincisi Batı kamuoyunda tam bir olumsuz algı meydana getirmek istiyorlar, işte bakın bunların hepsi ‘terörist’, ‘cani’, ‘katil’, bunların aslında çözüm mözüm istedikleri yok. Biz onlara her şeyi vermek istiyoruz ancak bunların gibi bir algı meydana getirmeye çalışıyorlar. İkincisi bazı yanlış ve olumsuz eylemler üzerinden Kürtlerin kendi hak ve özgürlüklerini, yani kimlik taleplerini kırmak ve yerle bir etmek istiyor. Başbakan’ın gittiği yol yol değil dilini ve kafa yapısını acilen düzeltmesi gerek” diye konuştu.

MEDYA SAVAŞIN BİR PARÇASI OLARAK İLERLİYOR

Attığı manşetlerle savaşı körükleyen ana akım medyaya da tepki gösteren Tan, “Türkiye’deki medya eskiden beri belli iktidarlara, belli odaklara göre şekillendirilmekte. O açıdan zaten savaşın bir parçası olarak ilerliyor ve yanlış yapıyor” dedi.

Hem AKP’den hem de medyadan gelen bu çifte saldırı karşısında dün olduğu gibi bugün de geri adım atmayacaklarını vurgulayan Tan, “Biz işin doğrusunu anlatmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Meclis kürsüsünde, televizyon programlarına, dayanaklarla, yazılarla elimizden geldiğince anlatacağız” dedi.

Hiç yorum yok: