27 Ekim 2011 Perşembe

AKP İtiraf Etti: Deprem Paralarıyla Duble Yollar Yapıldı


Hükümet, deprem vergilerinin bütçe yamasında kullanıldığını itiraf etti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplanan 44 milyar liranın duble yol, havayolları ve demiryollarına harcandığını söyledi.

Deprem için toplanan 44 milyar liranın harcandığı alanlar konusunda Hükümet'ten açıklama geldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem için toplanan dolaylı vergilerin duble yol yapımı gibi alanlara harcandığını söyledi. Basın toplantısında konuya ilişkin soruları yanıtlayan Şimşek, "Deprem vergisi adı altındaki vergiden çok sürekli hale gelmiş ÖTV, vesaire var" dedi. Şimşek, "Diyorsunuz ki 'Bu çerçevede 44 milyar liralık vergi topladınız, nereye gitti?' Sadece vatandaşın sağlığı için yaptığımız yıllık harcama 44 milyar lira. Bu, duble yollara gidiyor, demiryollarına, havayollarına, çiftçimize, eğitime gidiyor" diye konuştu.

Türkiye'nin birçok yerinde çok yüksek ihale bedelleriyle yaptırılan duble yolların, kullanılmaya başlandıktan kısa süre sonra bozulması tartışmalara neden olmuştu. Duble yollara yönelik harcamalar ile yükselen bütçe açıkları, deprem vergisi gibi dolaylı vergilerden gelen ek gelirler ile kapatıldı.

Kaynak: http://www.imc-tv.com/haber_detay.php?id=492/#!/-duble-yol-vergisi-#ixzz1bzLhw0i7

Hiç yorum yok: