16 Ekim 2011 Pazar

AKP Hedef Gösterdi Yargıtay Devrede

Sürekli BDP’yi yargıya hedef gösteren açıklamalar yapan hükümetin provokasyonu karşılık buldu: BDP dosyası Yargıtay’da. Parti kapatmaya dönük bir girişim olabileceğini değerlendiren BDP’li Meral Beştaş, “Yargı kıskacındayız. Parti kapatmak çözüm değil” dedi.
 
AKP BDP’yi Hedef Gösterdi, Savcılık Yargıtay’a gönderdi

Kürt siyasetçilerine yönelik siyasi soykırım operasyonları, BDP’nin tüzel kişiliğine kadar uzandı. Başbakan’ın ve AKP sözcülerinin, her ağızlarını açtıklarında BDP’yi yargıya hedef göstermeleri ve yönlendirmede bulunmalarının sonucunda BDP dosyası Yargıtay’a gönderildi. “KCK” adı altında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan 95 kişinin dosyası “KCK ve BDP arasındaki irtibatı gösterdiği” iddiasıyla Yargıtay’a gönderildi. Bu durum “BDP kapatılmak mı isteniyor?” sorusuna neden oldu.

BDP: Yargı kıskacındayız

BDP’nin kapatılması için bir zemin hazırlığı olabileceğini belirten BDP Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş şöyle tepki gösterdi: “Parti kapatmanın çözüm olmadığı defalarca görüldü. Bu, BDP’yi kapatmak için ilk başvurulan yöntem değil. Zaten bizim yüzlerce, binlerce üyemiz, belediye başkanımız tutuklanmış durumda. Çok ciddi bir yargı kıskacı ile karşı karşıyayız. Şu ana kadar aynı gelenekten 6 partimiz kapatıldı. Daha önce Yargıtay kapatma iddiaları hazırlıyordu. Artık savcılar kapatmak için çaba sarfediyor. İşleyemez duruma getirilmeye çalışılıyoruz. Demokratik bir devlette bu olmaz. Bütün demokratik kamuoyunu bizimle birlikte seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.”

Hiç yorum yok: