27 Eylül 2011 Salı

Suriye Ordusu Rastan Kentine Girdi

Suriye ordusunun, 2 gündür kuşatma altında tuttuğu ülkenin orta kesimlerinde bulunan Rastan kentine girdiği bildirildi.

Rejim karşıtı aktivislerin bildirdiğine göre, sabahın erken saatlerinde tanklar eşliğinde kente giren yüzlerce asker otomatik silahlarla rastgele ateş açtı. Kent sakinlerinden Ebu Kasım, “Tanklar gece geç saatlerde Rastan’a yaklaşmasıyla silah ve patlama sesleri durmak bilmedi. Ve sonunda bu sabah kente girdiler” dedi. Kente yapılan baskında ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken, sayı hakkında bilgi edinilemedi.

Hums kenti yakınlarında, Türkiye’ye giden anayol üzerinde bulunan Rastan stratejik öneme sahip bir kenttir. Suriye yönetimi, son bir haftadır, yönetim karşıtı gösterilerin yoğun olduğu Hums ve çevresinde kontrolü sağlamak için operasyonlar düzenliyor.

Suriyeli aktivistler, ülkenin birçok kentinde dün gece düzenlenen operasyonlarda, asker ve polislerin açtığı ateş sonucu 13 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığı bildirdi. Ölenlerden 4’ünün İdlib’te firar etmeye çalışan askerler olduğu ileri sürüldü.

Suriye’de 16 Mart’tan bu yana, rejimin istifası ile köklü reform talebiyle gösteriler düzenleniyor. Birleşmiş Milletler‘e (BM) göre, Suriye yönetiminin gösterileri bastırma girişiminde şimdiye kadar 2 bin 700’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Hiç yorum yok: