18 Eylül 2011 Pazar

Sırrı Süreya Önder: Kürtler Olunca Kimlikleri Topluyorlar

 
Taksim'de polisin ablukaya aldığı Sırrı Süreya Önder, ''Sözkonusu Kürtler olunca kimlikleri topluyorlar, zorla gözaltına alıyorlar Kimin savaş niyetinde olduğu bugün belli oldu'' dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik yaklaşık iki aydır sürdürülen keyfi tecritte karşı Taksim meydanında basın açıklaması yapmak isteyen BDP’lilere polis sert müdahalede bulunarak 120 kişiyi gözaltına aldı.

Tam bir polis terörünün yaşandığı Taksim meydanını OHAL’i aratmayacak şekilde kuşatan çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler, yoldan geçen Kürt gençlerine kimlik kontrolü yaparak onları suçlu muamelesine tabii tutu. Bununla yetinmeyen polisler bu antidemokratik uygulamaya karşı tepki koyan BDP İstanbul Milletvekilli Sırrı Süreyya Önder’i kitleden tecrit ederek polis çemberine aldı. BDP İstanbul İl Başkanı Hüseyin Çalışır’a da bilinçli bir şekilde kimlik kontrolü yapmaları dikkat çekti.

Polis çemberi içinde gazetecilere seslenen Önder, söz konusu Kürtler olunca kimliklerin toplandığını, insanların fişlendiğini ve zorla gözaltına alındığına dikkat çekerek, “Burada kimin savaşa, kimin barışa niyetli olduğu apaçık ortadadır” dedi.

Taksim Meydanı’nda PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaşan tecridi protesto etmek isteyen kitleye polis müdahalede bulununca Polis kuşatması altında gazetecilere açıklama yapan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder polise sert tepki göstererek, burada yürütülmekte olan savaşa karşı barış idaresini ortaya koymak için bir araya geldiklerini, Bunun için mevcut yasalar çerçevesinde hiçbir engel olmamasına rağmen polisin bu keyfi uygulamasıyla karşı karşıya kaldıklarını belirti.

Konuşmasında Önder şöyle dedi: “Söz konusu Kürtler olunca kimlikler toplanıyor, insanlar fişleniyor, gözaltına alınıyor. Ve şu anda da gördüğünüz gibi, bizi de kitleden tecrit ediyorlar. Buna da ileri demokrasi diyorlar. Kimin savaşa, kimin barışa niyetli olduğu gayet açık ortadadır.”

FAŞİSTLERE GEÇİT, KÜRT HALKINA İSE ABLUKA

Açıklamadan sonra yolda rastladığı her esmer kişiyi gözaltına alan polisler, Sırrı Süreyya Önder’in yanında ki kitleyi zorla Taksim meydanından çıkartarak, darp ettiği gözlerden kaçmadı. Polislere saldırı emri veren Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok’tan başka birisi değildi.

Zeytinburnu’nda Kürt halkına ve iş yerlerine saldıran eli satırlı bıçaklı ırkçı saldırganlara müdahale edeceğine “ Siz rahat olun, bundan sonrasını biz hallederiz” diyen ve büyük tepki çeken Altınok, söz konusu Kürt halkı olunca nasıl da bir uygulamaya yöneldiği tüm çıplaklıyla ortaya çıktı.

Öte yandan polisin sert müdahalesi esnasında birçok kişinin yaralandığı ve yaralıların çeşitli hastanelere kaldırıldığı öğrenilirken Tarlabaşı ve çevresinde de gençlerle polis arasında zaman zaman çatışmaların çıktığı öğrenildi

Hiç yorum yok: