27 Eylül 2011 Salı

KCK: Tahriklere Kapılmayın

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, sivillerin de zarar gördüğü eylemlerin gelişmesinde TAK kadar AKP’nin tahrik ve provokatif siyasetinin de sorumluluğu olduğunu vurguladı. KCK, buna rağmen TAK’ı uyardı, gerilla birimlerine talimat verdi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Siirt'teki faciadan dolayı gerilla birliklerini uyardı. Siirt’te 4 sivilin hayatını kaybettiği olayda “büyük bir zaafın” olduğunu kaydeden KCK, suç teşkil eden yaklaşımların yargılama konusu olacağını duyurdu. KCK, AKP Hükümeti'nin “teslimiyeti dayatan” politikalarına da dikkat çekerek, Kürtlere daha fazla örgütlenme çağrısı yaptı.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, özellikle Siirt'teki facia ve Ankara'daki TAK eylemiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

AKP Kürtleri teslim almak istiyor

Öcalan üzerindeki tecrit, gözaltı ve tutuklama furyası tırmandırılan devlet terörünü anımsatan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, “Topyekun saldırıyı derinleştiren AKP Hükümeti, iradesini tanımadığını ortaya koyduğu Kürt toplumunu sindirerek teslim almak istemektedir. Bugün Kürdistan’da sömürgeci hukuk aracılığıyla Kürt Özgürlük Hareketi yok edilmek istenmektedir" dedi.

TAK eylemleri AKP ürünü

Başta ABD ile olmak üzere yürütülen paralel diplomatik faaliyetlere işaret eden KCK, AKP'nin topyekun savaş konseptini yaygınlaştırmak istediğini belirterek, şunları vurguladı: "Bugün Kürdistan’da can çekişen Türk sömürgeciliğinin akıl almaz bir biçimde AKP zihniyetiyle provokatif ve tahrik edici bir tarzla Kürt Halk Önderi’ne dönük uygulamaları karşısında doğru mücadele etmek, başarı açısından büyük önem taşımaktadır. AKP’nin tahriklerinin etkisiyle, sivillerin zarar göreceği eylemler yapmak, AKP’nin tuzağına düşmek olacaktır. AKP’nin bu uygulamaları karşısında tahrik olarak kontrolsüz eylem geliştiren TAK (Teyrêbazên Azadiya Kurdistan) örgütü yanlış bir tarzla mücadele yürütmektedir. Bilinmeli ki, halkımızın haklı ve meşru davası üzerinde gölge bırakan, zarar veren mücadele tarzını AKP Hükümeti de istemektedir. Bu tür eylemlerin gelişmesinde bu eylemleri yapanlar kadar AKP’nin tahrik ve provokatif siyasetinin de sorumluluğu vardır."

AKP'nin tahrik ettiği TAK'a uyarı

KCK veya PKK 'nin TAK yapısıyla hiçbir örgütsel bağı bulunmadığını, meşru savunma ve direnmeyi esas aldıklarını hatırlatan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, AKP'nin imhacı ve tahrikkar siyaset ve uygulama tarzıyla bütün kontrol sınırlarını aşan sonuçlara yol açdığının da altı çizildi: "Biz, TAK’ın Ankara’daki eylemini onaylamadığımız gibi, TAK örgütünün bu eylemi üstlendiği açıklamasında belirttiği tarzda eylemlerin sürdürüleceğini çok sakıncalı görüyor, halklarımıza zarar vereceğini belirtiyoruz. TAK yapısını da eğer gerçekten özgürlük mücadelesine hizmet etmek istiyorsa, bu tür eylemleri değil, sivillere zarar vermeyen mücadele tarzlarını esas almaya çağırıyoruz. Açık ki, AKP’nin tahrik üslubu ve Kürt halkına ve siyasetçilerine karşı yürüttüğü kuralsız savaş tarzı, özellikle Önder Apo’dan haber alınamamasıyla derinleştirilen tecrit ve izolasyon beraberinde çok tehlikeli bir durumu ortaya çıkarmakta ve TAK gibi yapıları tahrik ederek savaşı kontrolsüz bir düzeye çıkarmaktadır. AKP’nin bu sorumsuz, kuralsız ve tahrik edici tarzı bu sonuçların ortaya çıkmasından sorumlu olan esas unsurdur."

Siirt'te büyük zaaf var

Gerillanın, doğru ve meşru eylemlerini yaparken asla ve asla sivil halka zarar vermemeyi büyük bir itinayla gözetmek durumunda olduğunu vurgulayan KCK, şunları söyledi: "Bu bağlamda 20 Eylül akşamı Siirt’te gerçekleşen olay, bu konuda büyük bir zaafın olduğunu ortaya koymaktadır. Bu olayda gerillaların dikkatsiz ve isabetsiz bir biçimde yaptıkları yanlıştan dolayı bizzat kendi insanlarımız yaşamlarını yitirmişlerdir. Ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor ve acılarını paylaştığımızı ifade etmek istiyoruz. Değerli ailelerimizin üzüntüsünü derinden paylaştığımızı ve bu olayın soruşturmaya alınarak suç teşkil eden yaklaşımların yargılama konusu yapılacağından hiçbir kuşku duyulmamalıdır. Aynı zamanda bu olayda şehit düşen Erdal arkadaşın ailesine başsağlığı dileklerimizi ifade etmek istiyor, onların anılarının mücadelenin yükseltilmesinde yaşatılacağı sözünü yineliyoruz. Bizler, bu halk için mücadele yürüten bir hareket olarak hiçbir biçimde sivil insanlarımızın zarar görmesini kabul edemeyiz. Kürt Özgürlük Mücadelesi adına hareket eden bütün birim ve güçlerin buna büyük bir özen göstermesi gerektiği açıktır. Aksi takdirde ortaya çıkacak yanlış uygulamalardan ilgili komutanlık sorumlu tutulacaktır."

Haysiyetimize sahip çıkacağız

Kürt Halk Önderliği’ne ve Kürt siyasi temsilcilerine yapılanların sözün bittiği bir noktaya gelindiğini gösterdiğini belirten KCK, "Toplum olarak bize dayatılan teslimiyeti ve onursuzluğu kabul etmek asla mümkün değildir. Halk olarak irademize ve haysiyetimize sahip çıkabilecek kabiliyete olduğumuzu ortaya koyma günü gelmiştir. Hiçbir namuslu ve şerefli Kürt insanı bu yapılanlar karşısında sessiz kalamaz" dedi.

KCK, Kürt halkını daha fazla örgütlenme, her yerde kendi özerk sistemini kurarak örgütlü eylem gücünü ortaya koymaya çağırdı.

Hiç yorum yok: