28 Eylül 2011 Çarşamba

Görgü Tanığı: Batman'da Gerilla İnfaz edildi!



Batman’da anne, bebeği ve üç yaşındaki kızının polis tarafından öldürüldüğü bildirilen olayın ardından gerilla oldukları ifade edilen üç kişinin hayatını kaybettiği çatışmaya ilişkin görüntüler ortaya çıktı. DİHA’nın görüntüllerini yayınladığı ve görgü tanıklarında dayandırdığı haberi, bir gerillanın infaz edildiği şüphesini güçlendiriyor.

Batman'da önceki gece meydana gelen olayda 8 aylık hamile olan anne Mizgin Doru (32), sezaryenle alınan bebeği ile 3 yaşındaki kızı Sultan'ın hayatını kaybettiği olayın ardından bir inşaatta çıkan çatışmada gerilla olduğu ileri sürülen bir kişinin polis tarafından infaz edildiği ileri sürüldü. Henüz olay çok yeniyken Batman Valiliği'nin yaptığı, "Sivilleri PKK vurdu" ve "Sonradan bir inşaatta çıkan çatışmada dur ihtarına uyulmadığı için ölü ele geçirildiler" açıklaması olayın çarpıtılmaya çalışıldığı yorumlarına neden oldu. Görgü tanıklarının olay yerinde çatışma çıkmadığı ve sivillerin polisler tarafından öldürüldüğü açıklamalarının yanı sıra korkunç bir iddia daha ortaya atıldı. Polislerin sivil aracı taramasının ardından sivil aracın arkasında bulunan ve 3 HPG'linin içinde olduğu belirtilen aracın ara sokağa girerek uzaklaşması sonucu takibin başladığı ve kısa süre sonra bir inşaatta çatışma çıktığı kaydedildi.

CEP TELEFONU İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Çatışmanın çıktığı yerde bir görgü tanığının cep telefonuyla çektiği görüntüler gerillanın infaz edildiği kuşkularını arttırdı. Asıl çatışmanın çıktığı yerin Şafak Mahallesi olduğu, olayı telefon kamerası ile çeken bir görgü tanığının ifadeleri doğruluyor. Çatışmayı anı anına çeken görgü tanığının çektiği görüntülerde çok çarpıcı ayrıntılar yer alıyor. Zırhlı polis araçları ve özel harekât polislerinin görüldüğü görüntülerde, gerilla olduğu iddia edilen 3 kişi ile polis arasında şiddetli bir çatışma çıktığı anlaşılıyor. Uzun süre taranan inşaattan 4 kez patlama sesi gelirken, görgü tanığı polislerin inşaata bomba attığını söyledi. Uzun süre silah ve patlama seslerinin görüldüğü görüntüde, ileriki dakikalarda çok çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıkıyor.

İNFAZ

Görüntünün sonlarında 1 HPG gerillası 2 polis arasında dövülerek polis aracına götürülmesi, "3 kişinin çatışmada yaşamını yitirmediğini, 1 kişinin yakalandığı" iddiasını güçlendiriyor. Yakalanan kişi araca götürüldüğü sırada polisin "Kafasına sık", "Vur" şeklinde sesleri dikkat çekiyor. Görüntüyü çeken görgü tanığı ise, şu çarpıcı iddiada bulundu: "1 kişiyi yakalamışlardı. Bir taraftan tekme tokat döverken bir taraftan da silah dipçikleri ile kafasına vuruyorlardı. Yakaladıkları kişiyi araca koyarak olay yerinden götürdüler. Sonra haberlerde 3 kişinin de öldürüldüğünü duyunca bu kişinin infaz edildiğini anladım." Görgü tanığı, bir kişinin yaşamını yitirmesi ve bir kişinin yakalanmasının ardından geriye kalan kişinin uzun süre tek başına çatıştığını söyledi.

Olayın gerçekleştiği inşaatın içi kan gölüne dönerken, yerdeki kurşun izleri de kuşku uyandırdı. Duvarlardan çok kan göletinin olduğu yerde bulunan çok sayıda kurşun izi, HPG'li olduğu iddia edilen kişilerin ya yaralı iken ya da yaşamını yitirdiği sırada kurşunların üstten sıkıldığına işaret ediyor.

Hiç yorum yok: