25 Eylül 2011 Pazar

Ertuğrul Kürkçü: 'Salı Günü Karar Vereceğiz'

İstanbul''da düzenlenen Kongre Hareketi toplantısında konuşan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, toplumsal muhalefeti birleştirilmeye dönük olarak çalışmaları süren Kongre Hareketi'nin bir ayağının Meclis'te olması gerektiğini belirtti.

İstanbul''da düzenlenen Kongre Hareketi toplantısında konuşan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, toplumsal muhalefeti birleştirilmeye dönük olarak çalışmaları süren Kongre Hareketi'nin bir ayağının Meclis'te olması gerektiğini belirterek, Meclis'e gidip gitmeyeceklerini 27 Eylül'de yapacakları grup toplantısında karara bağlayacaklarını söyledi.

Egemen sistem ve sahip olduğu anlayış karşısında mağduriyet yaşayan tüm toplumsal grupları ortak bir mücadele hattı altında birleştirmeye dönük bir proje olarak ortaya çıkan Kongre Hareketi, Ekim ayı içerisinde yapmayı planladığı kongre öncesi çalışmalarını son hızla sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında 20 bölge üzerinden Türkiye genelinde yapılan hazırlık toplantılarından biri de İstanbul Kadıköy'de gerçekleştirildi. Piraye Restaurant'ta yapılan toplantıya Kongre Hareketi İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kongre Hazırlık Komisyonu Üyesi İbrahim Çiçek, Yazar Demir Küçükaydın ve Yalçın Yusufoğlu'nun yanı sıra hareket bileşenleri arasında yer alan parti ve oluşum temsilcileri katıldı.

Kürkçü: Mücadele mecliste yükseltilmesi gerekiyor

Toplantıda söz alan Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kongre Hareketi'nin birçok bölgede olduğu gibi Karadeniz Bölgesi'nde de yoğunlaştığını ve sonuca ulaşmasının artık farz hale geldiğini kaydetti. Kongre Hareketi'nin zamana yayılmadan çalışmalarını yükseltmesi gerektiğini ifade eden Kürkçü, bu çalışmanın bir ayağının da mutlaka Meclis'te olması gerektiğini belirtti. 27 Eylül'de Diyarbakır'da düzenleyeceklerin grup toplantılarında Meclis'e gidip gitmeyeceklerini karara bağlayacaklarını ifade eden Kürkçü, "Meclise gitmek, kongrenin yanı sıra tutuklu milletvekillerinin durumu için oldukça önemli. Dışarıda verdiğimiz mücadeleyi Meclis'te de yükseltmek gerekir" diye konuştu.

'Görüşmeleri kabul etmeyerek AKP savaş başlatmıştır'


Kürkçü'nün ardından söz alan Milletvekili Tüzel ise, bölgede süren savaşı durdurmak, iktidarın hak düşmanı yüzünü topluma göstermek, eşitlik ve özgürlük adına Kongre Hareketi'nin çok hızlı bir şekilde yapılandırılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Gelinen noktada çatışmaların yeniden yükselmesi nedeniyle medyanın, PKK'yi savaşı başlatan taraf olarak gösterdiğini belirterek, buna tepki gösteren Tüzel, "AKP, İmralı'da yapılan görüşmeleri kabul etmeyerek, savaşı yeniden başlattı" diye konuştu. Kongre Hareketi'nin de anlatılmasına ihtiyaç olduğunu, bunun için de delegeler seçildikten sonra yerel meclislerdeki çalışmalarla bunu aşacaklarını dile getiren Tüzel, adil bir barış için Kongre Hareketi olarak hep birlikte mücadele verilmesi gerektiğini söyledi.

Yusufoğlu: Savaş Silvan'da başlamadı hep vardı


Kongre çalışmalarında kadın hareketi içinde yer alan Yıldız İmrek ise, kongrede kadınların eşit haklara sahip olacaklarını söyleyerek kadınlara mücadele çağrısında bulundu. Toplantıya katılanlar arasında bulunan Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP) Sözcüsü adına Necati Abay, "Kongre hareketinin düşünce ve basın özgürlüğü için mücadele yürüttüğünü belirterek, gazetecilerin yargı Kürt illerinde KCK adı altında on binlerce Kürdün, Batıda ise devrimcilerin Terörle Mücadele Yasasının TMK kıskacında olduğu için bu çalışmada yer aldıklarını vurguladı.

Kongre çalışması için Türkiye'de 20 bölge seçtiklerini, ana merkez olarak ise Ankara, İstanbul ve İzmir'de çalışmalara devam ettiklerini paylaşan İbrahim Çiçek de, konuşmasında kongre içinde kadın, çevre ve gençlik örgütlerin bulunduğunu ve hep birlikte mücadele verileceğini ifade etti.

DİHA

Hiç yorum yok: