28 Eylül 2011 Çarşamba

Emre Uslu’nun Sinagog Patlamasındaki Bağlantısı

Özel Yetkili Polis yazarı Emre Uslu… İlginç bir portredir. Polis komiserliğinden “yazarlığa” dikey geçiş yaptı.

Özel Yetkili Polis yazarı Emre Uslu… İlginç bir portredir. Polis komiserliğinden “yazarlığa” dikey geçiş yaptı. Geçiş yaptığı süreç Cemaat ve AKP yatay ilişkilerinin en derin olduğu zamanlara denk geliyor. Cemaat ve AKP arasındaki siyasal birleşmenin sonucu olarak medyada boy göstermeye başladı. “Akademisyenliğini” polis pasif göreviyle sürdürdü. Hem polislik maaşı hem de bazı kurumlardan burs alarak okuduğu söylenir. İzni bitince de “okyanus ötesi uçuşu sakıncalı” raporlarla ABD’deki mesaisini tamamlar. Arada hala ABD’ye gidiyor. Sosyal medyada solcu aydınlara ve Kürtlere saldırmayı ve Skype üzerinden televizyonlara katılmayı pek seviyor. ABD’de “Türkiye ve Kürdistan’da” olabilecekleri önceden “görüyor!”

Ona “3. Sınıf kalitesiz akademik komplo teorisyeni” diyen de “Cemaat ulaklığı yapıyor” diyenler de var. Ergenekon ile çatışır gibi gözükse de geçmişte yaptıkları ile şu an yaptıklarının Ergenekoncuların yaptıklarından bir farkı yok. Yeminli bir PKK, solcu ve Kürt düşmanı… ANF ve Roj Tv’nin kapatılması için can atıyor. Hizbullah’a Cemaate ve AKP’nin iktidarına toz kondurmuyor. Kandil’de Türk savaş uçaklarının katlettiği 6 aylık bebeği, üç çocuklu 7 kişilik bir ailenin gerçeğini gizlemek için canla başla çalıştı.

Kimle tartışmaya girse önce polis arkadaşlarından ve “derin” ilişkilerinden bilgi istiyor. Dosyalarını inceliyor. TV tartışmalarında “misyon” sahibi olarak Kürtlere, aydınlarına ve örgütlerine çağrılar yapıyor.

Değişik bir karakter… Kamusal alanda tartışma yürütmede acemi ve toy. Kullandığı dil merkez medyada “raiting” getirdiği için tercih ediliyor. Çoğu zaman da kendisini özellikle davet ettiriyor. Her olay öncesi ve sonrası “bende yeni bilgi var!” diyerek sosyal medyaya dalıyor. Sonra “yeni bilgiler” diye kendisine “ulaştırılan istihbari komplo bilgileri” kendince allandırıp pullandırıp konuşuyor. Tezleri birbirini tutmuyor. Bir yazısında PKK’yi bitirir. Diğerinde PKK’ye çağrıda bulunur. Birisi onu eleştirip bu konularda cahil olduğunu söylese hemen “beni tehdit ediyorlar” açıklaması ile kendisini gündeme getiriyor. Muhtemelen bu yazımız içinde aynısını söyleyecektir. Birazda işsiz güçsüz dolaşıp sağa sola sataşıp “bela arayan” bir özelliği var.

Kendisini eleştirenler hemen “Ergenekoncusunuz” yakıştırmasında bulunuyor. Aslında Emre Uslu’nun kendisi yeşil Ergenekoncu bazı tiplerle aralarına karbon kâğıdı konularak imal edilmiş gibi… Sanki kontrgerilla ekibinin medyadaki yedeği gibi… Ya da AKP ve Cemaat ortaklığı ile yeşil Ergenekoncu gibi.

Emre Uslu; komiserlikten gelme alışkanlık olsa gerek kitap okumuyor. Coğrafya bilgisi zayıf… Polislik mesleğini, komiserlik görevini, AKP taraftarlığını ve cemaat ile yakınlığını kullanarak insanları örtülü bir şekilde tehdit ediyor. Bütün bunları yapınca da kendi kimliğini, nerede ne gibi görevler yaptığını ve asıl mesleğini unutturmak istiyor.

Polislik damarına ve yazdıklarının yanlış olduğu söylendiğinde ağzına geleni yazmayı ve nerede kim için ne konuştuğunu bilmeyen bir cahil gibi konuşuyor. Soru sorulunca öfkeleniyor. Polislikten olsa gerek; insanları küfür ve tehditle sindireceğini sanıyor. Her neyse meselemiz Emre Uslu’nun karakter analizi değil. Geçen günlerde bir vesile ile sosyal medyada tartıştık. Bazı sorularımız var demiştik. Ve şimdilik sıralıyoruz o sorulardan bir kaçını…

1- Komiser Emre Uslu; yazarlık yapmazdan önce ne iş yapardınız? Hangi tarihlerde nerede hangi görevleri yürüttünüz?

2- Bingöl’de bulunduğunuz sure içinde Eyüp adlı Hizbul-Kontra üyesi ile kaç kere görüştünüz? Onunla ne konuştunuz ve hangi görevlerde kullanmak için teklifler yaptınız?

3- Adı İstanbul’daki Sinagog patlaması ile gündeme gelen Azat Ekinci’yi nereden tanıyorsunuz? Onunla ne görüştünüz? Ona hangi telkinlerde bulundunuz? Azat Ekinci’yi ne için ikna ettiniz? Ve onu hangi kanallarla buluşturdunuz? Azat Ekinci’yi haber elemanı olarak mı kullanıyordunuz?

4- Bingöl’de “Terörle Mücadele Şubesi”nde görev yaptınız mı? Görev yaptığınız bu süre içinde Hizbullah’la ilişkileriniz neydi? Bu kontra ekibe kaç kişiyi öldürttünüz?

5- Bu olaylar açığa çıkınca kimin üzerine kamyon sürüldü? Üzerine kamyon sürülen o kişi nasıl kurtuldu? O kurtulan kişi Komiser Emre Uslu mudur?

Bu konu ile ilgili sorular daha da çoğaltılabilir. Ancak Bingöl bölümü ile ilgili yukarıdaki beş soru ile sınırlandıralım.

ELAZIĞ SÜRECİ

Komiser Emre Uslu’nun Elazığ alanında yürüttüğü faaliyetlere...

1- Elazığ’ın Sivrice İlçesi Gözeli köyüne kayıtlı Hizbul üyesini hangi cinayeti işletmek için örgütlediniz? Daha doğrusu nasıl bu olayı nasıl yönlendirdiniz? (Bu meseleyi birebir size yüklemek doğru olmayabilir?)

2- O yönlendirmenizle hangi cinayet işlendi? İşlenilen o cinayet ile ne hedeflendi?

3- Hizbullah Elazığ grubu tarafından hangi Vakfın başkanını öldürttünüz?

4- Elazığ’ın Palu ilçesinde baş harfi “S” ile başlayan hangi melleyi -yani imamı- hangi örgüt işinde kullanmak için örgütlediniz? Örgütlediğiniz bu örgüt Hizbul-Kontra mı?

Daha başka sorular da var. Ancak Uslu’nun İstanbul’da sinagoglara yönelik kanlı baskında ismi geçen Bingöllü Azat Ekinci ile ilişkilerini açıklaması gerekiyor. Yukarıdaki 8 soru yanıtınızı bekler.

Baki Gül

Hiç yorum yok: