14 Eylül 2011 Çarşamba

Demirtaş MİT ve PKK Barışçıl Çözüm Görüşmelerinin Ses Kaydını Değerlendirdi: ''Demek ki Kıyamet Kopmuyormuş''



Diyarbakır'da toplanan BDP Grubu'nda konuşan Eşbaşkan Selahattin Demirtaş, PKK ile devlet arasındaki müzakerelerin sürdürülmesi gerektiğini söyleyerek, “Şimdi tam da açık müzakerelere başlama zamanıdır” dedi.

Cegerxwin Kültür Merkezi'nde yapılan BDP Grup toplantısında konuşan Demirtaş, dün internete düşen ve MİT ile PKK arasındaki görüşmelerin olduğu belirtilen kaset olayına değinerek, kayıtların taraflarca doğrulanmadığı sürece yorum yapamayacağını söyledi.

PKK ile devlet arasında müzakerelerin önemli olduğunu belirten Demirtaş, "Demek ki arzu edilirse onurlu, kalıcı bir barış için, PKK'yle de Öcalan'la da müzakere yürütülebilirmiş. Türkiye toplumu müzakereye hazırdır. Kiminle savaşıyorsan onunla barışacaksın. 'Teröristle masaya oturulmaz' afra-tafralarının gereği yoktur. Şimdi tam da açık müzakerelere başlama zamanıdır" diye konuştu.

BİR HEYET İMRALI’YA GİTMELİ

Hükümetin bu saatten sonra müzakereden kaçamayacağını kaydeden Demirtaş "Bütün samimiyetimizle hükümeti muhataplarla açık görüşmelere davet ediyoruz. Hükümet Kandil'e gidecekse, müzakere heyetiyle gitmelidir. Bir heyeti de İmralı'ya göndermelidir" dedi.

BDP olarak önerdikleri yöntemin tek bir insanın burnunun kanamadan sorunu çözmek olduğunu belirten Demirtaş, hükümetten Türkiye'yi bölmesini, parçalamasını istemediklerini ifade etti.

AKP'yi PKK ile diyalog kurduğu için kimsenin yıpratmayacağını kaydeden Demirtaş, son bir savaş yaşanmadan da Kürt sorununun diyalogla çözülebileceğini söyledi.

PKK lideri Öcalan ile 50 gündür görüşmenin engellendiğini belirten Demirtaş şunları söyledi:

"50 gündür dünyanın en büyük donanmasına sahip bir devlet kendi adasına gidemiyor. Şiddetli rüzgâr var, koster bozuk diye... Hükümet kendini küçük düşürmek isteyebilir. Bu kadar ucuz, yalan konuşabilir. Kimse buna inanmıyor. Koskoca devletsiniz. Çıkıp açıkça 'Siyaseten şantaj yapıyoruz' deyin. Bu daha haysiyetli bir tutumdur. Bir halkın önderine tecrit uygularsanız bunu kabul etmeyiz. Bu siyasi rehine muamelesi, bu hukuksuzluk devam ettikçe, Kürt sorununu çözmek istediğinize bizi inandıramazsınız. Bu saatten sonra İmralı'ya heyet gönderin demiyoruz. Sayın Öcalan'ın serbest bırakılmasını istiyoruz. Çözüm yolu budur. Açık müzakereleri yürüteceksiniz. Kıvırmaya gerek yok, yöntem budur. "

Hiç yorum yok: