27 Eylül 2011 Salı

Çiller'in Danışmanı: Çiller KGB Adıyla Bir İnfaz Birimi Kurdu



Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in danışmanlarından gazeteci-yazan Memduh Bayraktaroğlu, Çiller'in KGB adıyla bir infaz birimi kurduğunu ve devletin 17 bin faili meçhul cinayetten sorumlu olduğunu söyledi.

CNN'de yayınlanan 5n1k programına katılan Tansu Çiller'in bir dönem danışmanlığını yapmış olan gazeteci-yazar Memduh Bayraktaroğlu 90'lı yıllarda Kürt iş adamları başta olmak üzere dönemin hükümeti tarafından yapılan infazları anlattı.

Çiller'in ABD'den geldiği dönemde Türkiye'yi ve bölgesini tanımadığını söyleyen Bayraktaroğlu, çatışmaların arttığı o dönemlerde Çiller'in etrafına danışmak zorunda kaldığını ifade etti. Çiller ile Demirel arasında geçen ilginç bir diyalogu da canlı yayında anlatan Bayraktaroğlu, KGB adındaki örgüt hakkında da şunları söyledi:

"Çiller ABD'den gelmiş ama Türkiye'yi hiç tanımıyor, iktisat biliyor ama dünyadan ve bölgeden haberi yoktu. O da haliyle danışmak zorunda kaldı çevresine. Terör konusunda hiçbir birikimi ve hazırlığı yoktu. Özer Çiller'in arkadaşları tarafından kurulan özel bir teşkilatla terörle mücadele edilme kararı alındı. KGB kısaltmasıyla kurulan teşkilat Kürt iş adamlarını hedef alacaktı. Ancak Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı olarak tasarıyı veto etti. Hatta Tansu Çiller'e 'Seni camdan aşağı atarım, sen devlet içinde devlet mi kuracaksın?' diyerek kızıyor. Anlaşılan o teşkilat resmi olarak olmasa da gayrı resmi olarak çalışma yürütmüş... Bakın 17 bin faili meçhul cinayet işledi bu devlet. Modern dünyada bugün böcekleri bile öldürürken kıyamet kopuyor."

Memduh Bayraktaroğlu, 90'lı yıllarda öldürülen iş adamlarının olduğu listede Halis Toprak'ın da adı olduğunu iddia etti. Toprak'ın listeden para vererek çıktığını söyleyen Bayraktaroğlu "Burada söylemekten bir sakınca yok. Ben adını vereceğim eğer yalanlarsa gelir tartışırız. O listede Kürt iş adamlarından Halis Toprak'ın da ismi vardı, para verdi kurtuldu..." dedi. "O günün devleti külliyen yargılanmalı" diyen Bayraktaroğlu, ‘devlet için kurşun atan da yiyen de şereflidir" sözünün mimarının Mümtaz Türköne’ye ait olduğunu belirtti.

Hiç yorum yok: