27 Eylül 2011 Salı

Başbakan Görev İcabı Hakaret Ediyormuş!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hopa’da polis şiddeti nedeniyle kalçası kırılan Dilşat Aktaş için Konya mitinginde “Polis panzerine tırmanan kız mıdır, kadın mıdır bilemem” diyen Başbakan hakkında yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verdi. Gerekçe ise “isnat edilen suç Başbakan’ın görevi.”
 
Görev icabı hakaret etmiş!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hopa eylemine katılan ve polisin kendisine uyguladığı şiddet nedeniyle kalçası kırılan Halkevleri MYK üyesi Dilşat Aktaş için Konya mitinginde “Polis panzerine tırmanan kız mıdır, kadın mıdır bilemem” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verdi.


Görev değil kişisel suç


Başsavcılık, Erdoğan hakkındaki suçlamanın “görevlerine ilişkin” olduğunu belirterek bunu ancak Meclis’in soruşturabileceğine işaret etti. Dilşat Aktaş ise takipsizlik kararına Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz etti. Aktaş’ın avukatı Sevinç Hocaoğulları ise kararı eleştirerek, “İsnat edilen suç göreviyle ilgili değil kişisel bir suçtur” diyerek, Başbakan’a yönelik kişisel suç niteliğindeki iddialarda yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin olarak düzenlenecek fezlekeye bağlı evrakın, TBMM Başkanlığı’na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderilmesi gerektiğini söyledi.

 
Dilşat’a ne olmuştu

Onun ismini daha fazla insanın bilmesine neden olan hadise panzerin üzerine çıkışı... Sonra polis tarafından uygulanan şiddet yüzünden kalçasının kırılması... Başbakan’ın “kadın mı kız mı belli değil” diyerek seçim meydanlarından ismini anmadan, kendisini zikredişi... Halkevleri’nin Ankara Şubesi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Dilşat Aktaş, Metin Lokumcu’nun Hopa’da aşırı biber gazından öldüğü haberi üzerine Ankara’da yapılan eylemde, sert polis müdahalesinin ardından hastanelik olmuştu. Aktaş, bazı sivil polis ve Çevik Kuvvet mensuplarınca dövülmüş ve kalçası kırılmıştı.

Başbakan Konya mitinginde Aktaş için “Bu sabah bakıyorum bir televizyon kanalında Ankara’da bir polis panzerine tırmanan bir tane kız mıdır, kadın mıdır bilemem. Ve oradan, panzer yetmiyormuş oradan hızını alamıyor, kalkanla yerinde duran polisimize elindeki sopayla saldırıyor, vuruyor, polis yerinde sabrediyor... Gelecek polisin kalkanına vuracak, panzerine saldıracak ne işe yarıyor bunlar, ne yapmaya gidiyor? Bunların görevi ne?” şeklinde konuşmuştu.
 

Hiç yorum yok: