15 Ağustos 2011 Pazartesi

Komplonun Nedeni Çatı Partisi Korkusu

SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, devletin Kürtlerle sosyalistlerin birliğinden korktuğu için kendilerine komplo kurduğunu söyledi

Devrimci Karargah Davası’nda yargılanan ve dün tahliye edilen Turan, 8 arkadaşıyla birlikte davaya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kürt muhalefeti ile sosyalistleri bir araya getiren Çatı Partisi’nin çalışmalarında korkan devletin komplosu ile tutuklandıklarını belirten Turan, “KCK tutukluları serbest kalıncaya dek kendimizi özgür olmuş adletmiyoruz” dedi. Turan, birlik çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.



Komplonun nedeni Çatı Partisi korkusu


İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde aralarında sosyalist siyasetçilerin bulunduğu 20’si tutuklu 57 kişinin yargılandığı Devrimci Karargah ana davasının ikinci duruşmasında Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan ile Engin Öncü, Kemal Hamzaoğlu, Günay Kubilay, Oğuzhan Kayserilioğlu, Rıdvan Turan, Ulaş Bayraktaroğlu, Ecevit Piroğlu ve Özgür Cafer Kalafat tahliye edildi. Duruşmada savunma yapan “işkenceci polis şefi” olarak bilinen eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, silahın çözüm olmadığını belirttiği için hedef seçildiğini iddia etti. Hiç kimsenin infazında bulunmadığını ileri süren Avcı,”Hukuk dışına çıkan bir devlet terörden de beterdir” dediği için dışlandığını söyledi. Avcı, “Bu insanların burada olmasının nedeni benim yüzümden yapılan komplodur, bir terör örgütü dosyası için bir eylem ve eylem planları olması lazım. Ama burada buna dair deliller yoktur” diyerek dosyasının Devrimci Karargâh dosyasından ayrılmasını istedi. Geç saatlere kadar süren duruşmada 8 sosyalist siyasetçinin tahliyesine karar veren mahkeme davayı 17 Kasım’a ertelendi.


‘Özgür değiliz’


Tutuklu bulundukları Silivri L Tipi Cezaevi’nde kalabalık bir grup tarafından karşılanan sosyalist siyasetçiler İHD İstanbul Şubesinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya BDP Milletvekilleri Gültan Kışanak, Ertuğrul Kürkçü, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun’unda aralarında bulunduğu çok sayıda kişide katılarak destek verdi. Toplantıda sözlerine “KCK tutukluları serbest kalıncaya dek kendimizi özgür olmuş adletmiyoruz” diyerek başlayan SDP Genel Başkanı Turan, tutuklu kaldıkları sürede destek veren herkese teşekkür etti. Tutuklanmalarının temel nedeninin devletin Çatı Partisi’yle Kürtlerin ve sosylasitlerin bir araya gelmesinden korkusu olduğunu belirten Turan, “Oligarşinin mahkemeleri aracılığı ile çatı partisi girişimimiz devlet ile karşı karşıya gelmiştir” dedi.


‘Birliktelik korkurttu’


AKP’nin Çatı Partisi’nden tedirgin olduğunu kaydeden Turan, “Devleti çok kızdırmış olacağız ki bu komplo yapıldı. Demek ki doğru yoldayız. Devlet cenahının da en çok korktuğu şey buydu. Bu sebeple Kürt toplumsal muhalefeti ve siyasetçileri KCK ile rehin alınırken sosyalistler, Devrimci Karargah davası ile rehin alınmaya çalışıldı” dedi.


Çatıya hız vereceğiz


Turan’ın ardından söz alan BDP Milletvekili Kışanak, Türkiye tarihinin tüm toplumsal muhalefet odaklarını sindirmeye çalışan bir baskı tarihi olduğunu ama sosyalist  siyasetçilere ve Kürt siyasetçilere yönelen operasyonlar karşısında direniş odaklarının bugün olduğu gibi hiç bir zaman susturulmadığını söyledi. Günümüz siyasi konjonktürünün toplumal muhalefetin birliği çalışmalarını hem gerekli hem de mümkün olduğunu gösterdiğini ifade eden Kışanak, bunun için Çatı Partisi çalışmalarına hız vereceklerini belirtti.


BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise tahliye olan siyasetçilerin Çatı Partisi çalışmalarının kaldıkları yerden devam edeceğini söyledi.

Hiç yorum yok: