10 Haziran 2011 Cuma

Sınırdan Geçiş Fethullahçılara Serbest, BDP'li Seçmene Yasak!


Federal Kürdistan Bölgesi'nde çalışan binlerce Kürt işçinin seçimlerde oy kullanmak için gittiği Habur Sınır Kapısı'nda Türk yetkililer tarafından bekletildiği öğrenildi. Sınırda bekletilen Kürt işçiler, BDP'ye ve Blok bileşenlerine çağrıda bulunarak, sorunun çözülmesi için kendilerine yardım edilmesini istedi.

Habur Sınır Kapısı'nda Türk yetkililer tarafından bekletildiklerini dair bilgi veren Hasan Yılmaz adlı yurttaş, yaşadıkları soruna ilişkin şunları söyledi: "Bizi bilinçli bir şekilde bırakmıyorlar. Fetullahçıların olan Arı Koleji'nden gelen 5 otobüs dolusu insanı AKP'ye oy verecekleri için hemen geçirdiler.

Ama bizim geçişimize Türk yetkililer engel oluyor. Bu bilinçli bir engellemedir. Şu an burada yüzlerce araçlık konvoy oluşmuş, binlerce insan toplanmış durumda. Peşmergelerin bulunduğu noktada sorunumuz yok, ama Türk yetkililer sorun çıkarıyor. Bir an önce buna karşı hem BDP'li yetkililerin hem de Türkiye'deki kardeşlerimizin tepki göstermesi lazım. Halkımızın kapıya gelerek bize destek olması gerekiyor" dedi.

Hiç yorum yok: